Mihaela Buzărnescu - victorie excelentă şi calificare în semifinale la Hiroshima

Românca Mihaela Buzărnescu reuşeşte să se califice în prima semifinală din acest an la turneul de la Hiroshima, după ce se impune în faţa belgiencei Alison van Uytvanck.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu. (Romania Fed Cup Team/facebook)

Mihaela Buzărnescu (locul 125 WTA) a învins-o pe jucătoarea belgiană Alison van Uytvanck (locul 63), cap de serie 3, la turneul WTA International “Hana-cupid Japan Women’s Open”, cu premii în valoare de 250.000 USD, cu scorul de 6-4, 7-5.

Partida a fost foarte echilibrată, în primul set Mihaela impunânduse cu un break înainte în primul set şi cu două breakuri în setul secund dupa ce belgianca revenise în joc şi a egalat la 4, apoi a condus cu 5-4.

Este o foarte frurmoasă victorie şi încurajatoare pentru Mihaela, care dupa accidentarea de anul trecut nu a mai putut să se menţină în forma bună pe care avut-o în 2018 ajungând până pe locul 20 în circuitul profesionist. Ea fost nevoită să părăsească top 100, dar în ultima perioadă se pare ca dă dovadă de determinare şi a rezistat "atacurilor" adversarelor mult mai bine.

Mihaela îşi asigură 110 puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 11.300 USD.

În semifinale, Miki va juca cu o altă japoneză, Nao Hibino (146 WTA), care a trecut de jucătoarea din Taipei Su-Wei Hseih (29 WTA), principala favorită a turneului, cu scorul 6-4, 6-3.

În proba de dublu, Mihaela Buzărnescu şi slovena Katarina Srebotnik au fost învinse de cuplul japonezo-australian Miyu Kato /Storm Sanders, cu scorul de 6-4, 6-3.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport