Mihaela Buzărnescu ratează cucerirea trofeului de la Hobart (WTA)

Sportiva noastră a pierdut confruntarea cu belgianca Elise Mertens în trei seturi, scor final 6-1, 4-6, 6-3.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu. (Captură foto)

Mihaela Buzărnescu (29 ani, 57 WTA) încheie cu capul sus ediţia 2018 al turneului WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari. Românca, chiar dacă a pierdut în ultimul act cu scorul de 6-1, 4-6, 6-3 în faţa campioanei en-titre, Elise Mertens (22 ani, 36 WTA), a avut o evoluţie bună, nu a cedat uşor în faţa favoritei numărul doi a competiţiei tasmaniene.

Partida îngreunată de o vreme nefavorabilă, a fost una de tip maraton, cele două campioane luptându-se cu trofeul pe masă timp de două ore şi 31 de minute.

Buzărnescu a reuşit în acest meci 4 aşi, dar a făcut şi 4 duble greşeli, în timp ce adversara sa a avut 6 aşi, respectiv 3 duble greşeli.

Parcursul favorabil al jucătoarei noastre din ultima perioadă a urcat-o în ierarhia mondială pe locul 44, cea mai bună clasare a carierei, ea cunoscând o ascensiune surprinzătoare în ultimul an - de pe poziţia 541 WTA, devenind cu această ocazie cea mai vârstnică debutantă în top 100 de la Tzipora Obziler care a urcat în prima sută WTA în februarie 2007, la vârstă de 33 de ani.

Mihaela Buzărnescu va fi recompensată pentru evoluţia sa cu un cec în valoare de 21.400 dolari şi 180 de puncte WTA. Ea va fi prezentă săptămâna viitoare la primul turneu de Mare Şlem al anului Australian Open (Melbourne), unde va avea un meci greu în primul tur în faţa danezei Caroline Wozniacki, cap de serie număru doi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport