Mihaela Buzărnescu cucereşte încă un titlu. Acum la Toyota

Mihaela Buzărnescu câştigă în mod categoric finala de la Toyota, în Japonia, şi avansează în clasamentul WTA pe locul 60, clasându-se înaintea Mariei Şarapova.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu. (Tenis Federasyonu/twitter)

În finala turneului ITF “2017 Dunlop Srixon World Challenge”, dotat cu premii în valoare de 60.000 H (ospitalitate), ce s-a disputat la Toyota, Mihaela Buzărnescu (68 WTA), favorită 1, a învins o tânără speranţă a Sloveniei, Tamara Zidansek (149), favorită 3, cu scorul categoric de 6-0, 6-1, în 54 de minute.

Acesta este cel de-al 7-lea titlu cucerit în acest an, după cele de la Poitiers, Biarritz, Hodmezovasarhely, Izmir, Versmold şi Getxo.

Mihaela are acum în palmares 22 de titluri deţinute la simplu în circuitul ITF, pe primul câştigându-l la 16 ani: în 2004 la Piteşti.

Mihaela Buzărnescu acumulează încă 100 de puncte WTA şi ca urmare va ocupa locul 60 în ierarhia WTA, după americanca Shelby Rogers şi înaintea rusoaicei Maria Sharapova.

Premiul financiar cu care a fost recompensată Mihaela pentru această victorie de turneu este de 9.119 USD.

Jucătoarea noastră a avut un curs foarte bun la Toyota, câştigând 5 partide în câte două seturi, cea mai categorică fiind cea din finală, în faţa unei adversare cu 10 ani mai tânără, care săptămâna trecută a câştigat turneul ITF cu premii în valoare de 60.000 USD de la Bendigo, în Australia.