Mihaela Buzărnescu, campioană la San José! Pentru prima oară în top 20 WTA (video)

"Am încercat să mă concentrez pe propriu-mi joc şi nu pe răspunsurile ei. Astfel am văzut că joc foarte bine, fac puncte câştigătoare şi trimit fiecare minge înapoi. Acum cred că orice e posibil." - Mihaela Buzărnescu.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu. (Getty Images)

Mihaela Buzărnescu (30 ani, 24 WTA) a obţinut cea mai frumoasă performanţă a carierei prin cucerirea, duminică, a primului său titlu WTA - The 2018 Mubadala Silicon Valley Classic - de la San José (California).

Românca, cap de serie numărul cinci al competiţiei cu premii totale de 799.000 de dolari, a surprins frumos în ultimul act după ce a reuşit să treacă destul de uşor de sportiva grecoaică Maria Sakkari (23 ani, 31 WTA) cu scorul de 6-1, 6-0 după doar 73 de minute de joc efectiv.

"Am reuşit să scap de emoţii, să rămân concentrată şi să tratez partida ca pe una obişnuită, nu ca pe o finală. Am încercat să mă concentrez pe propriu-mi joc şi nu pe răspunsurile ei.. Am început să cred că pot juca bine după ce m-am calificat pe tabloul principal al US Open anul trecut. De atunci a început să-mi meargă din ce în ce mai bine.."

Buzărnescu, care graţie acestui succes va intra pentru prima dată în top 20 WTA, a mai jucat două finale WTA în acest an - Hobart şi Praga - fără izbândă însă.

Reprezentanta ţării noastre nu şi-a pierdut deloc serviciul în faţa oponentei sale, a avut 2 aşi, a comis 3 duble greşeli şi a avut 11 winners. Adversara sa a numărat la rândul ei 2 aşi şi 4 duble greşeli.

Ea s-a ales cu un cec în valoare de 136.695 dolari şi 470 de puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport