Micula jr. ar fi participat mascat la o percheziţie a Poliţiei şi a avut acces la bazele de date MAI

Descinderi cu mascaţi
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)

Victor Micula, fiul lui Viorel Micula, unul dintre patronii de la European Drinks, şi finul liderului PSD Bihor, Ioan Mang, a fost pus sub urmărire penală de Parchetul Bihor, alături de patru poliţişti din Oradea, potrivit unui răspuns al Parchetului Tribunalului Bihor către G4media.ro.

Micula jr. este acuzat de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi uzurpare de calităţi oficiale.

La rândul lor, agenţii de poliţie Camelia Ile, Ovidiu Vaida, Alin Zanca şi Claudiu Rengle au fost puşi sub acuzare pentru acces ilegal la un sistem informatic, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, complicitate la uzurpare de calităţi oficiale şi abuz în serviciu.

În noiembrie 2018, Victoraş Micula le-ar fi atras atenţia unor poliţişti că un rival s-a urcat la volan după ce a băut. Poliţiştii l-au prins în flagrant pe rival, iar la percheziţionarea corporală a acestuia ar fi participat şi Victoraş Micula, îmbrăcat în poliţist, cu cagulă pe faţă.

"În noaptea de 16/17 noiembrie 2018, agentul de poliţie Vaida Ovidiu, cu ocazia întreprinderii unei acţiuni poliţieneşti de constatare în flagrant a unei posibile infracţiuni săvârşite de o persoană de sex masculin (conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului sau altor substanţe), i-a oferit lui Micula Victor spre purtare geaca sa de serviciu, cu culoare verde fosforescentă, avea pe braţ emblema 'Poliţia Română', precum şi o cagulă, pentru ca acesta din urmă să nu fie recunoscut de persoana reclamată şi să i se creeze astfel aparenţa că este poliţist, de natură a justifica prezenţa sa la faţa locului, pe care Micula Victor le-a folosit cu ocazia acelui eveniment, creând convingerea celor prezenţi la faţa locului că este lucrător de poliţie, după care a efectuat în acea noapte mai multe activităţi specifice unui lucrător de poliţie (percheziţie corporală, percheziţie autovehicul, asistare la toată activitatea de constatare a infracţiunii, însoţire persoană cercetată la spital pentru recoltare de probe biologice etc), cu permisiunea agentului de poliţie Vaida Ovidiu", se arată în răspunsul Parchetului Bihor.

Victoraş Micula avea acces şi la bazele de date ale MAI. Potrivit unor surse din poliţie, în noaptea de 28 spre 29 martie 2018, venind de la Băile Felix către Oradea, Victoraş Micula, aflat la volanul unui Mercedes cu iubita şi prietenii lui, l-ar fi şicanat în trafic pe un bărbat care conducea un Opel. Victima a fost urmărită de Micula şi s-a refugiat într-o benzinărie unde a fost prinsă de agresor, care a început să îi lovească maşina.

Şoferul Opelului ar fi sunat la 112 ca să reclame agresiunea, apoi ar fi reuşit să scape de urmărirea lui Micula junior. Acesta a apelat la un prieten poliţist şi au plecat împreună să îl caute pe şoferul Opelului, noaptea prin oraş. Cum nu l-au mai găsit, Victoraş Micula a mers la sediul Poliţiei unde i s-a permis accesul în zona restricţionată a Biroului Supravegheri Video şi a accesat ilegal bazele de date ale MAI pentru a căuta informaţii despre şoferul Opelului.

"Suspecta Ile Camelia, agent şef adjunct de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Oradea – Biroul Ordine Publică, în noaptea de 28/29.03.2018, la solicitarea numitului Victor Micula, în intervalul orar 2:54 – 2:59, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aflându-se de serviciu în incinta Poliţiei Municipiului Oradea – Biroul Supravegheri Video, împreună cu Micula Victor, într-o zonă în care accesul este restricţionat publicului, folosind userul şi parola proprie, a accesat nelegal, cu depăşirea limitelor autorizării, mai multe baze de date (în condiţiile în care accesul la aceste date este restricţionat, sens în care se stabileşte un user şi parolă individuală, ce este acordată anumitor funcţionari din cadrul Poliţiei, de autoritatea competentă la nivel naţional), şi anume Evidenţa Auto, Evidenţă Persoane, respectiv Evidenţă Paşapoarte, toate trei gestionate de MAI, scopul verificărilor nefiind unul în interes de serviciu, ci pentru a-i transmite persoanei solicitante (Victor Micula – n.r.) datele personale care sunt confidenţiale ale unei persoane de sex masculin, cu care solicitantul avusese anterior un incident în trafic.

Ulterior, în aceeaşi noapte, în intervalul orar 3:01 – 3:43, subofiţerul de poliţie Ile Camelia i-a facilitat lui Victor Micula accesul direct la aceste baze de date mai sus menţionate, în sensul că i-a făcut instructajul cu privire la folosirea corectă a acestora, după care, Micula Victor a accesat şi interogat singur aceste baze de date, de pe userul şi parola lui Ile Camelia, scopul urmărit fiind acela de a afla datele personale ale unor persoane cunoscute lui sau ale unor persoane publice", se arată în răspunsul Parchetului Bihor către G4media.ro.

Victoraş Micula a căutat în bazele MAI şi datele cântăreţei de muzică populară Vlăduţa Lupău.

"În seara zilei 21 aprilie 2018 (…), suspectul Victor Micula a intrat în aceeaşi încăpere unde îşi desfăşura activitatea suspecta Ile Camelia, şi anume în Poliţia Municipiului Bihor Biroul Supravegheri Video, unde, în prezenţa unei persoane aflate în cercul său relaţional, cu folosirea userului şi parolei numitei Ile Camelia, care şi-a dat acordul prealabil în acest sens, a accesat nelegal, în interes personal, cu depăşirea limitelor autorizării permise agentului de poliţie Ile Camelia, mai multe baze de date gestionate de Ministerul Afacerilor Interne, şi anume Evidenţa Auto, Evidenţă Persoane, respectiv Evidenţă Paşapoarte, în scopul de afla date confidenţiale în legătură cu o persoană de sex feminin (interpretă de muzică populară), respectiv cu privire la membrii familiei acesteia, fapt care a produs indignarea unor lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul Acţiuni Speciale, care se aflau la acea oră în sediul Poliţiei Mun. Oradea", se arată în răspunsul Parchetului Bihor către G4media.ro.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne