Microsoft oferă gratuit Windows producătorilor de smartphone-uri şi tablete

.
. (WILLIAM WEST / AFP / Getty Images)

Pe o piaţă smartphone în care platformele Android şi ios deţin aproximativ 90%, Microsoft încearcă tot felul de variante de supravieţuire.

În încercarea de a avea mai mult impact pe pieţele cu creştere rapidă şi pentru a contracara succesul masiv al platformei Android produsă de Google Inc., Microsoft Corp va da gratuit sistemul de operare Windows producătorilor de smartphone-uri şi tablete mici pentru consumatori.

Mutarea Microsoft, care a fost anunţată la conferinţa anuală a dezvoltatorilor în San Francisco, este o încercare a companiei de a-şi extinde baza de utilizatori de versiuni mobile ale Windows, în speranţa că mai mulţi clienţi vor ajunge să folosească serviciile money-making cloud ale lui Microsoft, precum ar fi Skype şi Office.

Microsoft plăteşte producătorilor de telefoane sume uriaşe

Oficialii Microsoft au recunoscut aceste practici, pe care le-au numit “co-marketing” dar au respins categoric sumele vehiculate în lumea IT.

Astfel, potrivit site-ului gsmarena.com, Samsung ar primi suma de 1,2 miliarde de dolari, iar Sony, ar primi 500 de milioane dolari pentru a scoate pe piaţă Xperia cu WP 8, oficialii companiei declarând recent că îşi “revizuiesc” atitudinea faţă de Microsoft.

Gigantul chinez Huawei, care este acuzat de spionaj, ar primi 600 de milioane dolari. Richard Ren, şeful unei divizii europene a companiei Huawei declara toamna trecută că “Vom continua să dezvoltăm device-uri care rulează sub Windows Phone şi vom lansa şi mai multe produse. Rămânem unul dintre partenerii strategici ai Microsoft”.

Alte 300 de milioane dolari vor fi direcţionare către “alte companii” producătoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură