Michel Platini ar fi candidatul preferat la preşedinţia FIFA

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini.
Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini. (ELVIS BARUKCIC / AFP / Getty Images)

Preşedintele UEFA, francezul Michel Platini, va anunţa oficial în această săptămână candidatura sa la postul de preşedinte al FIFA, a transmis ziarul spotiv „L' Equipe”.

„ După multe consultări, preşedintele UEFA s-a decis să candideze la postul de preşedinte FIFA, deţinut acum interimar de Joshep Blatter, în vârstă de 79 de ani, ce se va retrage după 17 ani de mandate”, a relatat publicaţia de sport.

L'Equipe a adăugat că Platini, în vârstă de 60 de ani, arată că „are dreptul să efectueze o renovare a instituţiei zguduite de multe scandaluri” prezentându-şi candidatura la congresul extraordinar al FIFA ce va avea loc pe 26 februarie 2016.

Un posibil rival, cel care îl îngrijorează pe Platini, este sud-coreeanul Chung Mong Joon, vicepreşedinte al FIFA şi unul dintre moştenitorii grupului automobilistic Hunday. Francezul are mai puţine temeri din cauza kuwaitianului Ahmed al-Fahad, ce este susţinut de Diego Armando Maradona, sau liberianul Musa Bility, ce au anunţat că îşi vor prezenta candidatura.

Platini a fost un remarcabil fotbalist care a strălucit la Juventus - Italia (perioadă în care a fost campion european şi mondial), apoi a fost selecţionat în echipa Franţei (a participat la mondialele din Argentina în 1978, Spania în 1982, a câştigat Eurocupa în 1984 şi Mexic în 1986 ) şi obţine 3 trofee „Balonul de Aur ”.

Pentru a şti cine va fi următorul preşedinte al FIFA, nu ne rămâne decât să aşteptăm alegerile congresului extraordinar din februarie 2016.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.