Michael Scanlan: Mi-am luat angajamentul să ajut Moldova

(DIMITAR DILKOFF / AFP / Getty Images)

Preşedintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu noul Şef al Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan, transmite Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului. Potrivit Moldpres, în cadrul discuţiilor, Igor Corman şi Michael Scanlan au abordat o serie de subiecte care vizează contextul intern din Republica Moldova şi evoluţiile la nivel regional. De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la situaţia şcolilor moldoveneşti cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană.

Corman a menţionat că autorităţile mizează în continuare pe sprijinul şi expertiza Misiunii OSCE în Republica Moldova pentru apropierea celor două maluri ale Nistrului şi soluţionarea conflictului transnistrean.

Potrivit şefului Legislativului, obiectivul principal al autorităţilor este consolidarea dialogului cu toate grupurile din societate, asigurarea stabilităţii în ţară şi continuarea parcursului european al Republicii Moldova. „Suntem interesaţi să avem în continuare o cooperare constructivă aţiţ cu Misiunea OSCE în Republica Moldova, cit şi cu Delegaţia UE în ţara noastră pentru a continua dialogul şi a evita confruntările”, a menţionat Igor Corman.

La rândul său, Michael Scanlan a menţionat că OSCE pledează pentru intensificarea dialogului privind soluţionarea problemei transnistrene şi asigurarea securităţii în regiune. „În calitate de Şef al Misiunii OSCE în Moldova, mi-am luat angajamentul să ajut Moldova în eforturile sale de dezvoltare a democraţiei, prosperităţii şi stabilităţii pe ambele maluri ale râului Nistru, în conformitate cu mandatul nostru aprobat de cele 57 state participante”, a declarat noul Şef al Misiunii OSCE în Republica Moldova.

Michael Scanlan şi-a început mandatul de Şef al Misiunii OSCE în Republica Moldova la 1 august 2014.