Michael Douglas şi alte 200 de personalităţi, implicaţi în campania împotriva independenţei Scotiei

Actorul american, Michael Douglas.
Actorul american, Michael Douglas. (Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

O scrisoare deschisă publicată joi în presa britanică ce a fost semnată de peste 200 de personalităţi, printre care se află Michael Douglas, Mick Jagger şi astrofizicianul Stephen Hawking, îi îndemna pe scoţieni să spună "nu" independenţei la referendumul de audoterminare care va avea loc în 18 septembrie a.c.

"În mod evident, decizia vă aparţine în totalitate. Dar ea va avea un impact enorm asupra noastră, a tuturor, din Regatul Unit. Noi vrem să vă spunem cât de mult apreciem legăturile de cetăţenie pe care le împărtăşim şi să ne exprimăm speranţa că veţi vota pentru a le reînnoi", notează semnatarii scrisorii.

În contextul în care ziua de 18 septembrie, când scoţienii vor decide dacă vor mai face parte din Regatul Unit al Marii Britanii se apropie, numeroşi oameni de ştiinţă şi academicieni de renume, personalităţi din lumea filmului, televiziunii şi sportului, precum actriţa Judi Dench, campionul olimpic la canotaj Steve Redgrave, cât şi staruri de la Hollywood, precum Helena Bonham-Carter şi Patrick Stewart doresc să-şi arate simpatia faţă de scoţieni şi semnează această scrisoare deschisă.

Celebrităţi scoţiene, precum fostul rugbist Kenny Logan sau actriţa Louise Linton, au semnat, de asemenea, scrisoarea.

"Este minunat să aflăm că Scoţia are atât de mulţi prieteni şi admiratori şi noi ştim că ei vor continua să ne iubească după ce se va vota la 18 septembrie", a mărturisit un reprezentant al "Yes Scotland", care militează pentru independenţă.

Este de menţionat reacţia preşedintelui rus Vladimir Putin, care fiind întrebat într-un interviu despre viitorul Scoţiei în afara Marii Britanii, a afirmat că este „destul de posibil” ca Scoţia să fie invitată în Uniunea Vamală Rusia-Kazahstan-Belarus.

Cu şase săptămâni înainte de vot, sondajele arată că cei care doresc independenţa Scotiei sunt devansaţi de tabăra opozanţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură