"Mi-e ruşine de ruşinea lor". Mugur Ciuvică va contesta decizia de neplagiat în cazul Kovesi

La scurt timp după ce CNATDCU a stabilit că nu este vorba de plagiat în cazul doctoratului şefei DNA, Mugur Ciuvică - jurnalistul care se află în spatele acuzaţiilor - a anunţat că va contesta această decizie "ruşinoasă" pronunţată de instituţie.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Epoch Times România)

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a stabilit că procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu şi-a plagiat doctoratul, însă decizia urmează să fie contestată de jurnalistul Mugur Ciuvică, şeful Grupului de Investigaţii Politice, ONG-ul care s-a aflat la originea acuzaţiilor ce o vizează pe şefa procurorilor anticorupţie.

"Mi-e ruşine de ruşinea lor", a comentat decizia joi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Mugur Ciuvică, citat de Hotnews.ro.

Jurnalistul a repostat pe pagina de Facebook a Grupului de Investigaţii Politice teza de doctorat a şefei DNA, astfel încât "oricine de pe lumea asta poate să ia toată lucrarea şi să caute pe Google anumite paragrafe şi le găsesc acolo ca plagiate".

Potrivit jurnalistului, membrii CNATDCU care au pronunţat decizia în cazul Kovesi "au încercat să găsească explicaţii pentru paragrafele plagiate ca să pară că plagiatul e mic".

"Următorul pas este să facem o contestaţie la CNATDCU. Dacă îşi vor păstra aberaţia de decizie vom căuta posibilităţi, înţeleg că există, ne consultăm şi cu avocaţii, să atacăm asta în instanţă, în contencios administrativ", a adăugat Mugur Ciuvică.

Pentru mai multe detalii despre decizia CNATDCU în cazul Kovesi intraţi aici.