Mexicul aprobă un acord comercial cu SUA şi Canada

Andrés Manuel Lopez Obrador
Andrés Manuel Lopez Obrador (Getty Images)

Mexicul a aprobat miercuri un nou acord de liber schimb cu SUA şi Canada, după ce Senatul a votat cu 114 voturi în favoarea acordului propus, potrivit Deutsche Welle.

Ca urmare a votului pentru Acordul SUA-Mexic-Canada (USMCA), Mexicul este prima dintre cele trei ţări care obţine o aprobare legislativă.

Preşedintele mexican Andrés Manuel Lopez Obrador a descris rezultat ca fiind o ştire bună.

Obrador, în vârstă de 65 de ani, a afirmat: “[Rezultatul] înseamnă investiţii străine în Mexic, locuri de muncă în Mexic, înseamnă garantarea comercializării în SUA a mărfurilor pe care le producem”.

Acordul încă trebuie să fie luat în considerare de politicienii din SUA şi Canada, iar preşedintele american Donald Trump a precizat că SUA trebuie să urmeze exemplul Mexicului.

SUA este cea mai mare piaţă de export a Mexicului.

Acordul a fost supus votului după ce Trump a ameninţat că va aplica tarife asupra tuturor importurilor mexicane dacă Obrador nu ia măsuri pentru a opri migranţii din America Centrala să încerce să pătrundă ilegal în SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe