METEO: După ploi abundente, Cod portocaliu de inundaţii în 8 judeţe

Inundaţii în judeţul Dolj
Inundaţii în judeţul Dolj (Epoch Times România)

Hidrologii au emis cod portocaliu de inundaţii în 8 judeţe ale ţării. Mai multe râuri din judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Giurgiu şi Prahova vor fi sub cod portocaliu de inundaţii, de sâmbătă, la ora 16.00, până duminică la ora 18.00, potrivit unei avertizări hidrologice.

În judeţele Dâmboviţa şi Prahova, casele a câteva sute de familii au fost inundate, apa punând stăpânire pe curţile, casele şi grădinile oamenilor.

Într-o comună din judeţul Dâmboviţa, peste 80 de gospodării sunt izolate de ape după ce au căzut ploi continuu timp de câteva ore, apa depăşind în anumite locuri chiar şi un metru.

Autorităţile din judeţul Dâmboviţa s-au decis sâmbătă să intervină în localităţile lovite de inundaţii, deoarece fântânile sunt şi ele afectate de ape. Cetăţenii care nu au de unde să procure apă potabilă vor primi apă cu cisterna, a anunţat Prefectura Dâmboviţa, citată de Mediafax.

Pâraiele Holboca şi Jirnov, care traversează comuna Răscăeţi, din judeţul Dâmboviţa, au ieşit din matcă în urma ploilor torenţiale şi au inundat 80 de gospodării, afectând şi 30 de fântâni care nu mai pot fi folosite pentru alimentarea cu apă potabilă a populaţiei.