Meteo. Cod galben de ninsori şi viscol începând de astăzi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o atenţionare de Cod galben de viscol şi ninsori, care va intra în vigoare în această după-amiază.
(DIMITAR DILKOFF / AFP / Getty Images)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis Cod galben de viscol în zona Munţilor Banatului şi a Carpaţilor Meridionali şi ninsori locale însemnate cantitativ şi strat consistent de zăpadă pentru intervalul 22 ianuarie, ora 16 - 23 ianuarie, ora 10.

Astfel, în Munţii Banatului şi în cea mai mare parte a Carpaţilor Meridionali va ninge viscolit, iar vântul va avea intensificări în special la altitudinile mari, cu rafale de peste 80…90 km/h, zăpada fiind spulberată şi troienită, condiţii în care vizibilitatea va scădea semnificativ.

În judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi în cea mai mare parte a judeţelor Argeş şi Caraş-Severin va ninge local însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință