Mesaj pentru DNA - candele şi fotografii ale victimelor tragediei din Colectiv lăsate pe treptele instituţiei

Rudele tinerilor ce şi-au pierdut viaţa în urma incendiului de la Colectiv le reamintesc procurorilor că dosarele care stau şi se prăfuiesc în sertarele lor au dus la moarte, lăsând îndoliate 64 de familii.
Comemorare a victimelor tragediei din Colectiv, 29 februarie 2016
Comemorare a victimelor tragediei din Colectiv, 29 februarie 2016 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Nemulţumiţi că dosarele legate de tragedia din clubul Colectiv trenează, reprezentanţii Asociaţiei Colectiv GTG 3010 au lăsat, vineri, în faţa sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie 64 de candele, pe fiecare dintre ele aflându-se o fotografie a tinerilor ce şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din 30 octombrie, relatează Agerpres.

De asemenea, pe peretele clădirii, chiar sub sigla instituţiei care a instrumentează dosarele celor consideraţi responsabili de tragedie au fost lipite două hârtii cu mesajele: "Niciun vinovat de la #Colectiv nu va scăpa nepedepsit" şi "Nu vă grăbim, doar vă amintim: Dosar Piedone, Dosar ISU, Dosar Floreasca/Lascăr".

"Aceste dosare sunt începute de prin noiembrie, decembrie. Timpul trece şi vedem că nu se întâmplă nimic. Ne dorim să tragem un semnal de alarmă, deoarece trăiesc cu senzaţia că în ţara asta unii oameni sunt protejaţi. Iată că zi de zi la DNA intră politicieni care ies de acolo şi spun că se retrag din activitatea politică. În schimb avem un om cu multe dosare care insistă să candideze la Primăria sectorului 4. Avem, de asemenea, o fraudă imensă la Spitalul Floreasca, cu acea secţie minune pe care Lascăr o conduce, unde ancheta s-a blocat. Nu vor să ancheteze o asemenea somitate. Faptul că a fraudat nu mai contează. Avem dosarul ISU care, la fel ca şi Primăria, a dat autorizaţii. A lăsat acel club să funcţioneze, de ani de zile, în orice condiţii, nu contează. Iar toate aceste dosare care stau şi se prăfuiesc în sertarele DNA au dus la moarte", a declarat pentru Agerpres preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, care, reamintim, şi-a pierdut fiul în urma incendiului.

Reamintim că 64 de persoane au decedat în urma incendiului din Colectiv, iar alţi circa 200 au ajuns în spitale, mai puţin în ultramoderna secţie pentru arşi de la Spitalul Floreasca care nu a fost folosită.

De la producerea tragediei şi până acum, zeci de tineri au murit în spitale, unii dintre ei, pare-se datorită infecţiilor intraspitaliceşti în timp ce mai toţi cei puşi sub acuzare în dosarele Colectiv sunt în libertate iar Piedone chiar aspiră să redevină primar de sector.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne