Mesaj de la Iohannis: Votul în cazul Bejinariu dovedeşte încă o dată dispreţul majorităţii faţă de Justiţie

Votul dat de Parlament în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, în urma căruia a fost blocată ancheta procurorilor DNA, reflectă dispreţul majorităţii faţă de Justiţie, a fost mesajul transmis de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.
Mădălina Dobrovolschi
Mădălina Dobrovolschi (Administraţia Prezidenţială)

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a reacţionat marţi după votul Parlamentului în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu. Replica liderului social-democraţilor Liviu Dragnea nu s-a lăsat mult aşteptată.

"Votul de astăzi din Parlament în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedeşte încă o dată dispreţul majorităţii faţă de Justiţie. Este inadmisibil ca unii deputaţi şi senatori să se erijeze în judecători şi să hotărască prin vot blocarea actului de justiţie", a declarat Mădălina Dobrovolschi, pentru Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui, Iohannis a afirmat în nenumărate rânduri că instanţa este singura abilitată să se pronunţe în legătură cu vinovăţia sau nevinovăţia unei persoane, arătând că acest principiu nu este negociabil.

"Faptul că majoritatea parlamentară nu înţelege să acţioneze conform normelor care stau la baza statului de drept duce la accentuarea scăderii încrederii cetăţenilor în Legislativ", a conchis Mădălina Dobrovolschi.

Replica lui Dragnea

"Sunt cuvinte cam grele. Dacă domnul preşedinte vrea să fim parteneri în acest demers de modificarea Constituţiei, aşa cum a spus în noiembrie 2014, în campania electorală, cu tot dragul vom modifica Constituţia şi printre alte prevederi să scoatem şi această prevedere cu privire la imunitate", a reacţionat Dragnea.

Întrebat dacă votul dat afectează imaginea României, liderul PSD a răspuns: "Nu ştiu, să vedem, până la urmă e important şi ce legi votăm aici".