Meryl Streep sprijină feministele. Premiera filmului "Suffragette", perturbată

Activiste ale grupului împotriva violenţelor în familie Sisters Uncut au trecut peste cordoanele de protecţie ajungând pe covorul roşu, la deschiderea Festivaluui de Film din Londra BFI.
Protestatari la premiera filmului Suffragette, Festivalul de Film BFI din Londra.
Protestatari la premiera filmului Suffragette, Festivalul de Film BFI din Londra. (Captură Foto)

Zeci de protestatare feministe au organizat miercuri după amiază o manifestaţie pe covorul roşu la premiera filmului 'Suffragette', care a avut loc în Leicester Square din Londra.

Activiştii din grupul feminist Sisters Uncut, care au pornit o campanie împotriva violenţei în familie, au dorit să sensibilizeze publicul manifestând împotriva reducerilor finanţărilor la serviciile care se ocupă de prevenirea violenţei casnice.

Starurile Meryl Streep şi Carey Mulligan au fost printre vedetele care au participat la manifestaţie. Helena Bonham Carter şi Anne-Marie Duff i-au sprijinit, de asemenea, pe activişti.

Aproape 100 de manifestanţi au fost prezenţi la evenimentul european. Câteva feministe s-au întins pe covorul roşu iar unii dintre protestatari au strigat sloganuri precum "reducerile ucid", "femeile moarte nu votează" şi au lansat fumigene cu fum verde şi violet.

Janelle Brown, membră a organizaţiei, a declarat pentru BBC Londra: "Am venit la premiera filmului 'Suffragette' astăzi, deoarece lupta nu s-a terminat ... Două femei sunt ucise în fiecare săptămână în Marea Britanie din cauza violenţei în familie. Măsurile de austeritate reduc accesul femeilor la serviciile de asistenţă. Reducerile cele mai drastice au fost la serviciile specializate. Suntem un grup de acţiune şi ştim că astfel au procedat şi sufragetele."

Fumigenele au fost lansate nu departe de locul unde se fotografiau starurile filmului, inclusiv Helena Bonham Carter, Carey Mulligan şi Romola Garai.

Totuşi, actorii nu au părut a fi afectaţi de incidente. Bonham Carter, aplaudând protestatarii, a declarat: "Cred că e minunat. Asta este exact ceea ce au făcut sufragetele. Să sperăm că filmul va inspira pe cineva care simte că s-a făcut o nedreptate şi să fie suficient de îndrăzneţ pentru a protesta."

De asemenea, Romola Garai a spus: "N-am vorbit cu ei [protestatarii], s-au văzut care sunt cererile lor, dar eu sunt fericită să văd că mişcarea sufragetelor continuă."

Mulligan, care a născut de curând primul ei copil, joacă rolul sufragetei Maud Watts. Ea a declarat: "Sperăm că acest film va inspira pe toţi referitor la modul în care văd lumea. Suntem o societate dezechilibrată - femei şi bărbaţi - iar filme ca acesta inspiră la dialoguri despre cum putem corecta acest dezechilibru".

Filmul 'Suffragette' a deschis Festivalul de Film din Londra BFI, care se desfăşoară până la data de 18 octombrie. Lansarea filmului va avea loc în cinematografele din Marea Britanie la 12 octombrie a.c.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură