MERS face ravagii în Arabia Saudită: numărul victimelor a ajuns la 313

Prima femeie din Arabia Saudită care a reuşit escaladarea Everestului, Raha Mouharraq.
Prima femeie din Arabia Saudită care a reuşit escaladarea Everestului, Raha Mouharraq. (MARWAN NAAMANI / AFP / Getty Images)

Numărul persoanelor afectate de virusul Sindromului Respirator Orientul Mijlociu (MERS) de pe teritoriul Arabiei Saudite s-a extins la 313, dintre care 92 de persoane au murit, a anunţat, vineri, ministerul saudit al Sănătăţii.

Virusul, izbucnit iniţial în oraşul Jeddah, s-a răspândit în capitala regatului, Riad, cât şi în binecunoscutul oraş turistic, Mecca.
Rata infecţiilor cu MERS a crescut proporţional în ultimele două săptămâni, provocând o criză în sistemul medical din cauza numărului semnificativ de cadre infectate.

MERS a apărut în Orientul Mijlociu în 2012, face parte din aceeaşi familie cu virusul SARS şi poate provoca tuse, febră şi pneumonie. Rata deceselor printre bolnavii de MERS este de aproximativ 40%.

Membrii Organizaţiei Mondiale pentru Sănătate din Geneva s-au declarat ”îngrijoraţi” pentru numărul în creştere al bolnavilor de MERS din Arabia Saudită.

Autorităţile ministerului Sănătăţii s-au întrunit cu cinci dintre producătorii mondiali de vaccinuri pentru a căuta o soluţie pentru virus, acţiune rămasă fără răspuns până în acest moment.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe