Merkel şi Macron îl roagă pe Vladimir Putin să încheie conflictul în provincia siriană Idlib

Scena unei lovituri aeriene asupra unei staţii de autobuz în oraşul Idlib, capitala provinciei siriene cu acelaşi nume.
Scena unei lovituri aeriene asupra unei staţii de autobuz în oraşul Idlib, capitala provinciei siriene cu acelaşi nume. (Getty Images)

Liderii Germaniei şi Franţei l-au sunat joi pe preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru a-şi exprima îngrijorarea cu privire la situaţia umanitară din regiunea Idlib a Siriei, cerând încetarea conflictului acolo, a spus un purtător de cuvânt german.

Cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, au vorbit la telefon cu liderul rus, în timpul unui summit al Uniunii Europene la Bruxelles.

„Amândoi au declarat că sunt preocupaţi de situaţia umanitară catastrofală a oamenilor din provincia siriană Idlib”, a declarat purtătorul de cuvânt. „Amândoi au cerut încetarea imediată a luptelor şi posibilitatea accesării ajutorului umanitar pentru oameni.”

Acesta a transmis că i-au spus lui Vladimir Putin că sunt dispuşi să se întâlnească cu el şi preşedintele turc Tayyip Erdogan pentru a ajunge la o soluţie politică.

Regiunea Idlib este prinsă în conflicte între membrii armatei siriene, terorişti ai Statului Islamic, miliţii sprijinite de turci, armata rusă şi rebeli kurzi care luptă împotriva preşedintelui Bashar al Assad.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe