Merkel-Renzi: Este nevoie de repatrierea unui număr mai mare de migranţi

În timpul unor discuţii cu premierul italian, cancelarul german Angela Merkel a avertizat că solicitanţii de azil a căror cerere este respinsă vor trebui să părăsească Germania. Omologul ei italian, Matteo Renzi, a declarat că există limite la politica UE privind chestiunea imigranţilor.
Premierul italian Matteo Renzi (st) şi cancelarul german Angela Merkel.
Premierul italian Matteo Renzi (st) şi cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Germania şi Italia înfruntă probleme similare în privinţa procesării numărului de imigranţi nou sosiţi pe teritoriile lor, a declarat Merkel în timpul summitului italo-german ce a avut loc miercuri în oraşul Maranello din nordul Italiei. Cancelarul german a recunoscut că “nu toţi [imigranţii] pot să rămână”.

Luând cuvântul la un an de când aceasta a semnalat politica germană a uşilor deschise pentru refugiaţi, Merkel a declarat că speră că vor avea loc repatrieri suplimentare pentru solicitanţii de azil ale căror cereri sunt respinse. Chestiunea reprimirii imigranţilor respinşi va fi soluţionată cu ţările de origine, Merkel făcând apel la ajutoare suplimentare de dezvoltare pentru acele naţiuni.

“În mintea mea, nu există o alternativă validă” la aceste politici, a precizat Merkel la o conferinţă de presă cu premierul italian Matteo Renzi.

Comentariile Angelei Merkel au avut loc după interviul acordat anterior unui ziar german, unde cancelarul a declarat că Germania şi UE au eşuat să răspundă suficient de repede la criza imigranţilor.

Merkel a fost de acord cu afirmaţiile lui Renzi că Uniunea Europeană nu poate salva toţi imigranţii şi că blocul trebuie să adopte o poziţie mai dură în ceea ce priveşte repatrierea celor care nu se califică pentru azil.

“Ştim că există limite. Este de neconceput că putem să îi primim pe toţi”, a susţinut Renzi.

Discuţiile comune de miercuri s-au concentrat de asemenea pe viitorul UE după decizia Marii Britanii de a părăsi blocul european ca uramre a unui referendum ce a avut loc în 23 iunie.

Cutremurul italian

Întâlnirea, ce a avut loc la sediul Ferrari din Maranello, s-a desfăşurat la doar o săptămână după ce un cutremur puternic a ucis aproximativ 300 de persoane în centrul Italiei.

Renzi a discutat cu delegaţia germană despre planurile de reconstrucţie ca urmare a pagubelor înregistrate la cutremur. În plus, guvernul italian a solicitat să fie exceptat de la regulile UE privind disciplina bugetară, întrucât urmează să cheltuiească miliarde de euro pentru siguranţa clădirilor.

Merkel a anunţat că Germania va plăti pentru construirea unei noi şcoli în regiunea lovită de cutremur, adăugând că locaţia exactă va fi decisă prin consultări cu oficialii locali. În plus, ea s-a întâlnit cu echipele de salvare care au răspuns la cutremurul din 24 august.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe