Merkel întoarce foaia cu azilanţii musulmani

După ce, anul trecut, Merkel a fost surprinsă pe un microfon deschis, cerându-i lui Mark Zuckerberg să "facă ceva" în legătură cu postările pe media socială privitoare la valul de azilanţi care a copleşit Germania, odată cu sporirea popularităţii partidului AfD, Merkel schimbă placa la 180 de grade.
Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Cancelarul german Angela Merkel a fost confirmată ca lider al Partidului Creştin Democrat german.

Merkel, care încearcă să obţină cel de-al patrulea mandat la cârma partidului său, a câştigat 89,5% dintre voturi din totalul de aproximativ 1000 de delegaţi prezenţi la congresul CDU din Essen, pe 6 decembrie.

Merkel nu a avut contracandidat şi a obţinut semnificativ mai puţine voturi (96,7%) decât acum doi ani.

Politica lui Merkel privitor la valurile de refugiaţi şi migranţi a erodat în ultimele luni încrederea electoratului faţă de CDU şi a creat disensiuni majore în cadrul alianţelor politice din Germania.

Este de aşteptat ca Merkel să îşi modifice poziţia faţă de valul de refugiaţi care a copleşit Germania în ultimii doi ani, mai ales pe fondul ascensiunii partidului Alternativa pentru Germania - AfD, de extremă dreaptă, care semnalează că electoratul german are opţiuni clare în privinţa asaltului cu care se confruntă cea mai puternică economie europeană.

Înainte de votul congresului CDU, Merkel a atacat creşterea populismului în Germania, propunând interzicerea niqab-ului, vălul musulman, în locuri publice.

"Vălul trebuie interzis oriunde este legal posibil", a afirmat Merkel.

CDU a început să facă propuneri legislative care interzic vălul în tribunale şi la volan.

"Lumea nu este în alb-negru. Răspunsurile uşoare rareori aduc progres ţării noastre", a mai afirmat Merkel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe