Merkel începe să tremure din nou în timpul primirii liderului finlandez la Berlin

Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Cancelarul german Angela Merkel a fost observată tremurând necontrolat în timp ce primea onorul gărzii militare, împreună cu noul lider finlandez, Antti Rinne.

Incidentul este al treilea de acest gen din ultimele câteva săptămâni.

Primul episod a avut loc pe 18 iunie, în timp ce Merkel îl primea la Berlin pe noul preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski.

La scurt timp după incident, biroul cancelarului a încercat să atenueze îngrijorările legate de starea ei, spunând că tremurul incontrolabil a fost cauzat de deshidratare.

A doua oară, tremurul necontrolabil al Angelei Merkel a reapărut pe 27 iunie, când cancelarul a participat la o ceremonie oficială de numire a unui nou ministru al Justiţiei la Berlin. Merkel a putut fi observată ţinându-şi braţele pe piept, în timp ce picioarele sale tremurau vizibil.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a comentat incidentul de astăzi afirmând că liderul german este "bine".

"Cancelarul se simte bine şi discuţiile cu premierul finlandez se desfăşoară după program", a spus reprezentantul.

Cancelarul german Merkel a abordat acest nou episod spunând că se simte bine şi că nu există niciun motiv de îngrijorare.

Merkel, în vârstă de 64 de ani, a condus Uniunea Creştin-Democrată de Centru (CDU) din 2000, ocupând postul de cancelar al Germaniei din 2005.

În luna octombrie a anului trecut, Merkel a anunţat că nu va mai candida pentru un alt mandat, în urma eşecurilor din alegerile din 2018 cauzate de politica sa privind migraţia.