Merkel, cu ochii pe statul de drept din România: "Abaterile pun la îndoială progresele deja înregistrate"

România a înregistrat deja progrese considerabile în ceea ce priveşte statul de drept şi lupta anticorupţie, aşa că ar fi bine să nu se abată de la acest curs, a remarcat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.
Întâlnirea preşedintelui României Klaus Iohannis cu cancelarul Angela Merkel.
Întâlnirea preşedintelui României Klaus Iohannis cu cancelarul Angela Merkel. (Presidency.ro)

După ce a menţionat că relaţiile economice dintre România şi Germania au avut o evoluţie foarte dinamică, anul trecut fiind înregistrate creşteri considerabile, de ordinul zecilor de procente, cancelarul Angela Merkel a ţinut să atragă atenţia, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Klaus Iohannis, că este important ca România să nu se abată de la drumul său.

"Am menţionat încă o dată faptul că România, după aderarea la Uniunea Europeană a înregistrat progrese importante în ceea ce priveşte statul de drept şi a luptei împotriva corupţiei", a precizat Angela Merkel.

În acelaşi timp, cancelarul Germaniei a avertizat că eventualele abateri de la acest curs pot pune la îndoială progresele deja înregistrate.

"Totodată, am avertizat că abateri de la calea deja începută ar putea pune la îndoială progresele înregistrate în procesul de reformă, dar ştiu, totodată, că Preşedintele Iohannis sprijină acest proces şi vreau să îi mulţumesc în acest sens pentru eforturile depuse în beneficiul statului de drept din România", a subliniat Angela Merkel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne