Merkel: Concentraţia de trupe ruseşti de la graniţă este prea mare. Putin mai plănuieşte ceva

Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (ODD ANDERSEN / AFP / Getty Images)

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, marţi, că numărul trupelor ruseşti de la graniţa estică a Ucrainei a rămas în continuare foarte mare, ceea ce indică că preşedintele rus Vladimir Putin ar mai plănui ceva.

În urma tratativelor cu preşedintele american Barack Obama, Putin a ordonat retragerea parţială a trupelor de la graniţa ucraineană în ultimele zile, însă numărul acesta este în continuare ameninţător.

”Cu siguranţă acesta nu este ultimul pas ce trebuie făcut deoarece concentraţia de trupe de la graniţa ucraineană este foarte mare”, a declarat Merkel în timpul unei conferinţe de presă.

Chiar dacă unele state occidentale au văzut retragerea trupelor ruseşti ca pe un semn pozitiv, guvernul de la Kiev se confruntă cu o presiune politică şi economică tot mai mare din partea Rusiei.

Declaraţia cancelarului german a fost confirmată, marţi, şi de către secretarul general al Alianţei Nord Atlantice. "Din nefericire nu pot confirma că Rusia îşi retrage trupele" a declarat Anders Fogh Rasmussen. Rusia a subminat principiile pe care a fost construit parteneriatul cu NATO, drept urmare status-quo-ul de până acum nu mai poate funcţiona, a adăugat Rasmussen.

Recent, presa germană a arătat că NATO va interveni ”pentru o mai mare deschidere către est” fiind hotărâtă să ”asigure integritatea teritorială, independenţa şi suveranitatea Armeniei, Azerbaidjanului şi Republicii Moldova”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe