Membru CNA: Cioloş a pica fără vină în scandalul "premierul cenzurat la TVR"

Liberalii au ţipat ca din gură de şarpe când TVR a amânat difuzarea interviului dat de Cioloş la Viaţa Satului, uitând că poartă şi ei o vină pentru situaţie, căci de-a lungul anilor nu au făcut nimic pentru a stopa politizarea excesivă a TVR şi CNA.
Valentin Jucan
Valentin Jucan (Epoch Times România)

Prim-ministrul Cioloş a pica fără vină într-un scandal politic din cauza nedifuzării de către TVR a interviului pe care l-a acordat emisiunii Viaţa Satului, opinează, pe Facebook, membrul CNA, Valentin Jucan, trecând în revistă şirul de evenimente şi factori ce au dus la declanşarea scandalului, în toată "splendoarea" sa.

În opinia lui Jucan, liberalili au o parte din vină şi plătesc acum preţul dezinteresului pe care l-au arătat faţă de politizarea excesivă a TVR şi CNA.

Redăm postarea lui Jucan, legată de amânară interviului dat de Cioloş la TVR, amânare catalogată de presă drept cenzură şi care i-a adus şefei instituţiei, Irina Radu, o audiere în Comisia de Cultură din Parlament.

Redăm postarea lui Jucan.

"Scandalul public începe, majoritatea vocilor strigând “cenzură!!!!”. Iată cum stau lucrurile de fapt:

- acum doi ani, când Stelian Tănase era Preşedinte-Director general al TVR, se înregistrează şi se difuzează o ediţie a emisiunii “Viaţa Satului”, avându-l ca invitat pe Victor Ponta, la acea vreme Prim-ministru, parlamentar, reprezentant oficial al PSD, candidat oficial al PSD la funcţia de Preşedinte al României.

- evident, conform normativelor audiovizuale în vigoare pe timpul campaniei electorale, acel interviu NU trebuia difuzat în acea zi ci fie amânat, fie introdus pe timpul de antenă electoral alocat PSD.

- Nu s-a întâmplat aşa. Emisiunea a fost difuzată.

- “Liberalul” Stelian Tănase nu reacţionează în niciun fel, jucând - zic eu - la două capete, sperând în sprijinul PSD pentru a rămâne la şefia TVR. Pe această temă, stimabila Alina Gorghiu ar putea să îl ia pe distinsul Stelian la întrebări.

- Mult mai timid, apare un scandal public din cauza difuzării interviului cu Ponta. Ca urmare, Comisia de etică a TVR organizează o şedinţă, bineînţeles DUPĂ difuzare, adică după ce efectele interviului cu Ponta în rândul electoratului s-au produs. Rezultatul şedinţei: Comisia spune că Ponta putea fi invitat, dar era mai bine să fie amânată emisiunea. Un fel de “să ne prefacem că reacţionăm, să nu părem penibili”. Stelian zice la partid că a făcut scandal, dar…

- Acum, se întâmplă acelaşi lucru, numai că Cioloş nu este Ponta. Dincolo de fundamentalele diferenţe care îi despart, Cioloş NU este parlamentar, Cioloş NU reprezintă oficial PNL sau vreun partid politic, Cioloş NU candidează la nimic. Cioloş, de fapt, este confiscat de PNL - de aici şi problema.

- Aşadar TVR, aflat din nou în aceeaşi situaţie, îl amână pe Cioloş.

- Irina Radu profită politic de decizia Comisiei de etică a TVR în cazul Ponta, adoptată pe vremea lui Stelian, scoate decizia şi spune cam aşa: “pentru că acum doi ani a fost încălcată legislaţia, doriţi să o fac şi eu, acum, din nou? Nu”. Extrem de convenabil şi de profitabil din punct de vedere politic pentru PSD. Ponta da, Cioloş, nu. Irina Radu îi pune la punct pe liberali cu propriile arme.

Şiretlicul pe care, totuşi, Irina Radu îl încearcă cu Cioloş este să împingă interviul pe timpii de antenă ai PNL, deşi Cioloş NU reprezintă PNL.

- Ca să fie penibilul scandal şi mai penibil, preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, o cheamă la raport pe Irina Radu. Aceasta, cu legislaţia audiovizuală într-o mână şi cu decizia Comisiei etice în cealaltă, îi închide gura. Gigel, ca un preşedinte de comisie pregătit, trimite scandalul la CNA, dovedind că habar nu are de legislaţia audiovizuală. Adică Gigel Ştirbu nu ştie că, în conformitate cu Legea audiovizualului, dacă se constată un act de cenzură, CNA nu poate decât să sesizeze … tocmai comisiile de resort din Senat sau Camera Deputaţilor. Adică tocmai pe Gigel Ştirbu.

- Toate acestea se întâmplă pe fondul scandalului susţinut de Alina Gorghiu. Culmea este că şi Gigel şi doamna Gorghiu se plâng de politizarea TVR şi a CNA. Primul o face deşi nu a mai mişcat niciun deget pentru demiterea Laurei Georgescu, raportul care ar duce la revocarea “şefei” CNA fiind blocat chiar în Camera Deputaţilor. Doamna Gorghiu se plânge şi ea deşi a ştiut de multă vreme, în detaliu, care este starea de fapt în TVR şi în CNA. Nici dânsa nu a mişcat nimic.

- Acum doare. Dar, doamnelor, domnilor liberali, doare pe neputinţa şi dezinteresul pe care mereu l-aţi demonstrat în ceea ce priveşte politizarea excesivă a TVR şi CNA.", scrie Jucan pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne