Meleşcanu, şi el tot cu "fruntea sus". Nu-şi asumă nicio vină pentru cozile din Diaspora. Ci merite

Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Intrat luni oficial pe lista miniştrilor remaniaţi, Teodor Meleşcanu - ministru sub al cărui mandat românii au făcut cozi uriaşe la vot în Diaspora - transmite că-şi asumă retragerea sprijinul politic dar nu şi vreo vinovăţie pentru cele întâmplate pe 26 mai.

În condiţiile în care numeroşi români din străinătate au stat ore în şir la cozi infernale fără să fi putut vota, fostul ministru îşi arogă doar merite în legătură cu organizarea procesului de votare, nu şi vreo vină. Reamintim că, de altfel, Meleşcanu a încercat în trecut să paseze vina pentru haosul din diaspora la preşedintele Iohannis, care a organizat referendum odată cu europarlamentarele.

"Biroul Politic al ALDE a decis retragerea sprijinului politic pentru poziţia mea de ministru al afacerilor externe, în contextul percepţiei publice negative cu privire la modul de desfăşurare al alegerilor din străinătate pentru Parlamenul European (26 mai 2019).

Bineînţeles că voi respecta decizia de retragere a sprijinului politic din partea Biroului Politic al ALDE şi aştept hotărârea de remaniere a doamnei Prim-Ministru.

În acelaşi timp, subliniez că nu există niciun fel de vinovăţie, singurele aspecte pe care mi le asum fiind dublarea numărului secţiilor de votare şi respectarea prevederilor legale (Legea Nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European), care ar fi trebuit aduse la zi de către Parlament", scrie, pe Facebook, Teodor Meleşcanu.

Reamintim că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat duminică, la Antena 3, plecarea lui Meleşcanu, invocând percepţia publică împotriva căreia chipurile nu poţi lupta.

"Am discutat cu mai mulţi colegi din conducere într-o manieră informală şi mâine vom avea o reuniune a Biroului Politic, în care vom propune înlocuirea din funcţie a ministrului de Externe. Cred că percepţia publică care s-a creat despre ministrul de Externe îi afectează atât propria capacitate de lucru. Îl apreciez personal pe Teodor Meleşcanu, cu care am lucrat foarte mulţi ani împreună (...), însă amândoi ştim cât e de greu să te lupţi cu percepţia publică, să lupţi împotriva percepţiei publice. Am avut şi cu domnia sa o discuţie pe acest subiect", a declarat Tăriceanu.

Astăzi, remanierea s-a oficializat atât în şedinţa ALDE cât şi în CEx-ul PSD.