Meleşcanu, despre megadosarul Microsoft: Cercetările sunt coordonate de FBI. Nu se va stinge uşor

Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Fostul şef al Serviciului Român de Informaţii, Teodor Meleşcanu, a vorbit duminică, la Digi24, despre megadosarul de corupţie legat de licenţele Microsoft pentru şcoli, care a zguduit scena politică românească.

DNA a solicitat vineri ridicarea imunităţii a nouă foşti miniştri acuzaţi că ar fi luat mită milioane de dolari pentru a favoriza mari firme ca să obţină contracte cu statul, cerere care va ajunge luni la instituţiile abilitate să răspundă. Este vorba despre Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Alexandru Athanasiu, Daniel Funeriu, Valerian Vreme, Şerban Mihăilescu, Gabriel Sandu, Adriana Ţicău şi Mihai Tănăsescu.

În opinia lui Meleşcanu, nu şi-ar permite nimeni să ceară ridicarea imunităţii a nouă miniştri fără să aibă nişte dovezi solide din acest punct de vedere.

Meleşcanu susţine că cercetările din dosarul Microsoft ar fi pornit din Statele Unite şi a devenit o mega-anchetă care se desfăşoară în mai multe ţări. Totodată, acesta susţine că ancheta este coordonată chiar de FBI pentru că în dosarul de corupţie este implicată o companie americană, Microsoftul. "Iar în materie de corupţie, americanii nu glumesc deloc cu societăţile lor", a adăugat Meleşcanu.

Deşi, Meleşcanu susţine că nu cunoaşte conţinutul dosarului Microsoft pentru că SIE nu a avut nicio implicare în această anchetă, însă este de părere că acest dosar "nu se va stinge uşor".

"Nu se va stinge uşor. Afacerea n-a pornit la noi. Ancheta a venit din Statele Unite, aşa că nu e o treabă gestionată doar la noi, pe care să poţi să bănuieşti că e făcută pe criterii politice, cum s-a mai întâmplat de multe ori", a precizat Meleşcanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne