Melania Medeleanu, discurs emoţionant la decernarea premiului "Cetăţeanul European al anului 2018" comunităţii MagiCamp

Melania Medeleanu
Melania Medeleanu (Epoch Times România)

Biroul de Legătură al Parlamentului European în România a organizat, vineri, ceremonia de decernare a premiului Cetăţeanul European al anului 2018. Onoraţi cu acest premiu au fost filosoful Mihai Şora şi Magic Camp, reprezentată la eveniment de Melania Medeleanu, care a ţinut un discurs emoţionant.

"În România anului 2018, în care unu din 11 copii se duce la culcare flămând, permiteţi-mi să vă vorbesc despre foame. Anul acesta în tabăra MagicCamp aveam un copiluţ care îşi lingea degetele după delicioasele bucate ale doamnei Polonic. Mâncase mult şi se vedea că ar mai fi vrut să se înfrupte dar nu mai intra. Şi noi ne-am zâmbit complice şi i-am spus că e în regulă, poate să mai aştepte puţin pentru că până la masa de seară o să se mai facă loc. Ar fi trebuit să-i vedeţi chipul:

- 'Cum, în tăbăra asta se mănâncă de trei ori pe zi?'

Noi, de mai bine de 4 ani, în MagicCamp încercăm să potolim puţin foamea, prin mâncare gătită cu multa dragoste în tabără, o masă caldă la Magic Home pentru pentru părinţii copiilor (...). Dar mai e o foame, din ce în ce mai aprigă, pe care nu reuşim să o stăvilim. E foamea de siguranţă, să nu îţi fie teamă că nu vei găsi mâine medicamentele care vor salva viaţa copilului tău. Că vei merge la spital şi vei ieşi de acolo mai bolnav...

Şi la un alt nivel, mai avem o foame, foamea de demnitate - să nu te simţi înjosit în raport cu statul, e foamea de dreptate şi de egalitate - să ştii că dacă ai sau nu bani vei fi tratat la fel în spital, în justiţie. Drepate, demnitate, egalitate, siguranţă, stat de drept, foamea de ele e din ce în ce mai mare. (...)

Noi la firul ierbii vedem şi o altfel de foame, foamea de a face bine. Sunt oameni care fac spitale, care fac curăţenie, luptă pentru drepturile omului, pentru libertate. Alţii sunt încă timizi. Deşi premiul acesta ne e preţios, o să vă rugăm să ne permiteţi să-l împărţim cu fiecare om înfometat de bine", a declarat Melania Medeleanu.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, cel care a nominalizat MagiCamp-ul la premiul "Cetăţeanul European 2018", a explicat motivele care au stat în spatele deciziei sale.

"Am dorit să fac o nominalizare care are legătură cu viaţa de zi cu zi a oamenilor. Şi care sunt grijile de zi cu zi? Sănătate, educaţie... Iar voi, asta faceţi. MagiCamp este în primul rând despre demnitate, demnitatea copiilor şi a familiilor lor şi despre sănătate. Proiectul s-a dezvoltat foarte bine, numărul persoanelor pe care le-aţi ajutat a fost impresionant. Dar vă spun şi că dacă ajutaţi o singură familie un singur copil şi tot meritaţi premiul cu prisosinţă. Este un premiu despre demnitate, despre ajutor, sănătate. Felicitări!", a afirmat Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne