Meditaţie împotriva stresului. Valerie Cioloş propune introducerea "Mindfulness" în programa şcolară

Valerie Cioloş, soţia fostului premier tehnocrat Dacian Cioloş
Valerie Cioloş, soţia fostului premier tehnocrat Dacian Cioloş (Facebook)

Valerie Cioloş, soţia fostului premier tehnocrat Dacian Cioloş, propune introducerea în şcolile din România a tehnicii de "mindfulness", ca remediu împotriva stresului şi anxietăţii la care sunt supuşi copiii în zilele noastre.

„Stresul şi anxietatea la copii sunt o dură şi tristă realitate. În Australia un copil din 7 are cel puţin un episod de tulburare mintală pe an. Cauzele? Probleme personale, goana după note bune, presiuni de la social media. Mai mult de 50% din condiţiile de sănătate mintală îşi iau rădăcinile înaintea vârstei de 12 ani. A introduce Mindfulness în programa şcolară este o modalitate de a adresa această realitate şi de a dezvolta abilităţile relaţionale şi de rezilienţă la viitorii adulţi”, a scris, miercuri, Valerie Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

Extrem de întâlnit şi folosit în Marea Britanie sau Statele Unite, conceptul de mindfulness este nou în România.

Potrivit psychologies.ro conceptul a fost preluat din tehnicile antice de meditaţie budistă, dar astăzi reprezintă o tehnică de concentrare intenţionată a atenţiei asupra momentului prezent şi a acceptării, fără judecată, a gândurilor, emoţiilor şi senzaţiilor ce ne definesc. A fost introdus în lumea occidentală de Jon Kabat-Zinn, un psihoterapeut care afirmă că meditaţia îi ajută pe oameni să scape de stres, anxietate şi ameliorează diferite boli.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne