Medicul Ciomu, obligat sa plateasca 500.000 de euro pacientului pe care l-a mutilat

Medicul Naum Ciomu este obligat sa ii plateasca lui Ion Jiga, pacientul pe care l-a mutilat in timpul unei interventii chirurgicale, 500.000 de euro daune morale si materiale, impreuna cu Spitalul " Theodor Burghele", potrivit sentintei definitive a Curtii de Apel Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, luni, recursul lui Naum Ciomu la sentinta instantei inferioare, astfel ca medicul trebuie sa plateasca, impreuna cu unitatea sanitara, 500.000 de euro si ramane cu pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare.

Avocatul lui Ion Jiga, victima medicului Ciomu, a cerut magistratilor Curtii de Apel Bucuresti judecarea dosarului in sedinta secreta, instanta stabilind ca discutiile sa se poarte cu usile inchise. Dupa aproximativ o ora procesul s-a finalizat.

Instanta de apel a mentinut decizia din 4 iulie a Tribunalului Bucuresti care a dispus majorarea sumei pe care medicul trebuie sa o plateasca drept daune.

Medicul Naum Ciomu a fost deferit justitiei in octombrie 2004, pentru ca a lasat infirm un pacient, doctorul fiind acuzat de vatamare corporala grava din culpa.

In 13 iulie 2004, in timpul unei interventii, din greseala, chirurgul urolog Ciomu i-a taiat unui tanar penisul, in timp ce ii opera canalul urinar din partea inferioara, apoi i-a fragmentat organul genital in mai multe bucati.

Doctorul a invocat faptul ca in momentul interventiei chirurgicale a avut un accident vascular.

Doua saptamani mai tarziu, Consiliul National al Colegiului Medicilor a decis ca doctorului Ciomu sa-i fie retrasa definitiv autorizatia de libera practica.

Dupa doi ani de proces, Judecatoria Sectorului 5 l-a condamnat pe Ciomu la un an de inchisoare cu suspendare.

De asemenea, magistratii au decis ca doctorul Ciomu sa nu mai poata profesa ca medic primar chirurg urolog.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne