Medic rezident din Cluj, apel către colegii săi: Nu vă temeţi! Vorbiţi despre dificultăţile cu care vă confruntaţi

Medic
Medic (Facebook)

Dr. Girbe Sergiu, medic rezident ORL în cadrul Spitalului de Urgenţă din Cluj, a avut iniţiativa de a crea o pagină de Facebook pe care să scrie despre subiecte de interes general privind sistemul medical, inclusiv în scopul unei bune informări a cetăţenilor. Pagina respectivă vine şi în sprijinul medicilor, a căror voce să poată fi auzită cât mai mult şi luată în considerare în contextul actualei crize generate de Coronavirus.

Astfel, medicul rezident îşi invită colegii din sistemul medical să nu se teamă şi să vorbească despre problemele pe care le sesizează, despre „greşelile care se fac ori lipsa 'armelor' în acest război cu noul tip de coronavirus!”.

Totodată, doctorul consideră inadmisibil că “la 30 de ani de la căderea regimului comunist asistăm la o cenzură de tip totalitar a personalului medical şi a celor care vorbesc despre neajunsurile sistemului medical şi gravitatea la care s-a ajuns în unele spitale din ţară”.

”Stimaţi colegi din sistemul medical, nu vă temeţi să vorbiţi despre problemele pe care le sesizaţi, greşelile care se fac ori lipsa "armelor" în acest război cu noul tip de coronavirus!

Bunăoară, la o televiziune din România, unei asistente îi era teamă să vorbească deschis despre starea reală în care se afla spitalul din Arad la care lucra. Fără a i se cunoaşte identitatea şi cu vocea distorsionată, aceasta vorbea despre lipsa echipamentelor de protecţie şi despre situaţia gravă în care se află tot personalul medical din acea unitate.

La 30 de ani de la căderea regimului comunist asistăm la o cenzură de tip totalitar a personalului medical şi a celor care vorbesc despre neajunsurile sistemului medical şi gravitatea la care s-a ajuns în unele spitale din ţară.

Este inadmisibil ca într-o ţară democratică, unde libertatea de exprimare este garantată, să nu vorbeşti liber şi asumat de teama eventualelor cătuşe, demiteri sau mustrări.

Cheia succesului, pentru a ieşi cât mai bine din această pandemie, constă în identificarea problemei şi expunerea ei publică pentru a o dezbate în vederea găsirii celor mai bune soluţii.

În cazul în care frica pune stăpânire pe principalii luptători împotriva acestei pandemii, suntem cu toţii - pacienţi şi personal medical, deopotrivă - condamnaţi la moarte.

Prin urmare, vorbiţi despre situaţiile grele cu care vă confruntaţi, pentru a putea cu toţii să punem umărul la a găsi soluţii de a trece cu bine peste această pandemie.

Nu vă temeţi!”, a scris, luni, Dr. Girbe Sergiu pe platforma de socializare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne