Medic chirurg din Moldova reţinut de CNA pentru estorcarea mijloacelor băneşti

Medic primind mită
Medic primind mită (cna.md)

Un medic chirurg de lal Spitalul Clinic Republican din Moldova a fost reţinut marţi de ofiţerii şi procurorii anticorupţie 72 de ore, fiind bănuit de corupere pasivă. Acesta ar fi pretins şi primit 5400 de lei pentru efectuarea calitativă a unei operaţii în pofida faptului că, în lipsa poliţei de asigurare, pacienta ar fi achitat toate taxele prevăzute de actele normative în vigoare.

Potrivit unui comunicat, cazul a ajuns în vizorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) după ce o tânără a sesizat instituţia prin intermediul Liniei Naţionale Anticorupţie, şi a informat că, doctorul ar fi pretins şi primit de la fiica unei paciente mijloace financiare pentru efectuarea calitativă a unei intervenţii chirurgicale.

Astfel, oamenii legii au documentat faptul extorcării de către suspect a mijloacelor băneşti iar în scurt timp, acesta a fost reţinut în flagrant delict în momentul primirii banilor transmişi sub controlul angajaţilor CNA. Medicul ar fi încercat să scape de bani, aruncându-i peste geam de la etajul 11 al clădirii.

CNA menţionează că pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, chirurgul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani, cu amendă în mărime de la 200.000 la 300.000 lei MDL şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe