Medic chirurg de la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, cercetat penal pentru luare de mită

Medicul este suspectat că ar fi cerut mii de lei MD de la o femeie care a suferit o intervenţie chirurgicală după ce a fost bătută crunt de concubin.
Medic primind mită
Medic primind mită (cna.md)

Un medic chirurg din cadrul Secţiei oro-maxilo-faciale a IMSP Institutul de Medicină de Urgenţă din Republica Moldova a fost prins miercuri în flagrant, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit că ar fi pretins 13 000 de lei de la o pacientă pentru o intervenţie chirurgicală.

Potrivit CNA, acum o lună, victima a ajuns la Spitalul de Urgenţă cu multiple traumatisme ale mandibulei, după ce a fost maltratată de concubinul său. Femeia a fost diagnosticată cu fractură severă şi a fost programată pentru o intervenţie chirurgicală de urgenţă. Însă, după discuţia cu medicul chirurg şi achitarea costului intervenţiei în contabilitatea spitalului, pacientei i s-a cerut încă 10 000 de lei pentru „urgentarea operaţiei".

Din spusele denunţătoarei, medicul chirurg i-ar mai fi cerut alţi 3000 de lei după intervenţia chirurgicală. Femeia s-a adresat la CNA, iar miercuri ofiţerii şi procurorii au documentat transmiterea celei de-a doua tranşe şi au prins medicul în flagrant.

Centrul Naţional Anticorupţie precizează că bănuita a fost escortată la sediul instituţiei, unde este audiată de ofiţerii de urmărire penală. Ea a predat banii primiţi şi şi-a recunoscut vina. Pe numele său a fost începută urmărirea penală, iar dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă închisoare, amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o anumită perioadă de timp.