Medic bengalez moare la câteva minute după resuscitarea unui nou-născut

Copilul s-a născut după 12 ore de travaliu, dar nu dădea semne de viaţă. Ginecologul l-a reanimat, dar s-a prăbuşit la sol imediat după primul plâns
(STR/AFP/Getty Images)

Medicul ginecolog bengalez, Bibhas Khutia, în vârstă de 48 de ani, s-a prăbuşit la pământ, ucis de un atac de cord, la doar câteva momente după reanimarea unui nou-născut, venit la lumină după mari suferinţe. Tragedia a avut loc marţi seara, 15 ianuarie, în clinica ambulatorie din Patanda, districtul Midnapore din Bengalul Occidental. Episodul, relatat de Times of India (Bengal doctor dies minutes after reviving newborn), a stârnit o mare emoţie în toată regiunea iar medicul este considerat un erou.

De la naştere la tragedie

Bibhas lucra de cincisprezece ani în centrul de sănătate al districtului. De dimineaţă s-a prezentat în travaliu Sonali Maji, iar naşterea copilului a devenit mult mai complicată decât se aştepta. Asistată de medic şi o asistentă medicală, femeia a reuşit să nască o fetiţă după 12 ore de suferinţă. Dar nou-născuta nu dădea semne de viaţă şi medicul a făcut totul ca să o reanimeze. După câteva minute de încercări, de îndată ce copilul a dat primul strigăt, Bibhas s-a prăbuşit la pământ. Medicul a fost dus de urgenţă la un centru specializat, dar colegii săi nu l-au putut ajuta şi au declarat moartea.

Un doctor dedicat pacienţilor

Cei care îl cunoşteau spun că Bibhas era dedicat profesiei sale şi a creat o clinică într-o zonă rurală din Bengal, un punct de referinţă pentru femeile însărcinate. Pentru el era o misiune şi lucra multe ore pe zi. Un coleg a declarat pentru Times of India că lui Bibhas i s-a sugerat acum câteva luni să se supună unui examen medical, dar din lipsă de timp şi pentru că nu avea cine să-l înlocuiască, nu a reuşit să plece de la clinică.

"Apreciem foarte mult dedicarea sa şi deplângem moartea lui prematură", a declarat un purtător de cuvânt al West Bengal Doctors Forum. Colegii din domeniul sănătăţii din districtul Midnapore au mărturisit cu durere că au pierdut un coleg care şi-a dedicat neobosit viaţa pacienţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style