Medalie de aur câştigată de un elev din Craiova la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

(photos.com)
Elevi din România au câştigat medalia de aur şi două menţiuni la cea de-a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică care a avut loc la Beijing în perioada 21 - 25 iulie, materie care nu se studiază în România, informează Ministerul Educaţiei.

Dan Mircea Mirea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti" din Craiova a câştigat medalia de aur, iar Iulia Marinescu de la Colegiul Naţional „Unirea” din Turnu Măgurele, judeţul Teleorman şi Vlad Neacşu de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, elevi tot în clasa a XI-a, au câştigat menţiuni.

Lingvistica este o materie care nu se studiauză în ţara noastră, astfel încât elevii au fost pregătiţi şi însoţiţi la Olimpiadă de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, potrivit ministerului.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs organizat pe două etape: o probă individuală şi o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

Este de menţionat faptul că în România se nasc de două ori mai mulţi copii supradotaţi faţă de media mondială, deşi natalitatea este în continuă scădere.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne