Mecanica cuantică şi-a atins limita, susţine un cercetător de la Universitatea Stanford, care oferă o alternativă

Actualul cadru al mecanicii cuantice şi-a atins limita, afirmă profesorul emerit Dr. William Tiller de la Universitatea Standford, Departamentul pentru ştiinţa materialelor, SUA, într-o lucrare publicată pe site.
Mecanica cuantică
Mecanica cuantică (agsandrew/iStock)

"Multe rezultate ale experimentelor de astăzi necesită explicaţii din ce în ce mai complicate", a scris Prof.dr. William Tiller pe siteul său anul trecut.

Prof. Tiller a discutat conceptul din cadrul mecanicii cuantice, conform căruia orice substanţă poate fi descrisă fie ca particulă, fie ca undă. Acesta a scris: „Părinţii fondatori ai mecanicii cuantice ar fi trebuit să facă pasul cel mare, creând şi folosind un sistem de referenţă diferit pentru unde şi pentru particule, dar ei nu au făcut acest lucru. Ei au încercat să strângă totul într-un singur sistem de referinţă spatio-temporal şi astfel au sfârşit într-o continuă complicaţie în mecanica cuantică.”

Tiller şi colegii lui au creat un sistem duplex de referinţă, constând în două sub-spaţii. Natura de particulă a unei substanţe funcţionează într-un sub-spaţiu, numit spaţiul D, care este spaţiul temporal unde funcţionează instrumentele de măsură ale ştiinţei tradiţionale. Natura de undă a substanţelor funcţionează într-un alt sub-spaţiu, spaţiul R, care de obicei este invizibil cu instrumentele tradiţionale.

Dacă spaţiul R este invizibil, cum de a ştiut Tiller de existenţa lui? El a spus că a descoperit un tip de particulă, pe care o numeşte deltron, care acţionează ca o substanţă de cuplare între spaţiile D şi R. Atunci când deltronii sunt activi, iar spaţiile D şi R sunt într-o stare cuplată, vom avea posibilitatea de a folosi instrumentele de măsură tradiţionale pentru a detecta spaţiul R.

Conform teoriei lui Tiller, intenţia umană poate crea această stare cuplată.

Mecanica cuantică în contextul său actual nu poate explica fenomenele psiho-energetice precum vizualizarea la distanţă, afirmă Tiller. Dar acest cadru de referinţă duplex poate.

"Natura este întotdeauna mai bogată în posibilităţi neexploatate decât credem noi", a spus el. "S-ar putea să dezvăluim nivele noi de expresie a naturii, care ar putea arăta ca nivele noi de "magie", dacă ar fi interpretate în vechea paradigmă".

Fenomenele psiho-energetice se postează acum la limita ştiinţei, dar Tiller nu a fost descurajat în cercetările lui de câteva decenii asupra puterii intenţiei umane.

El a spus într-un interviu acordat anul trecut publicaţiei Epoch Times: „Au existat mii de oameni în ultimii 150 de ani, care au făcut astfel de lucruri remarcabile pe care noi le încadrăm în categoria parapsihologiei, pe care ştiinţa ortodoxă a dorit să le bage sub preş, deoarece rezultatele nu sunt în totală consecvenţă cu explicaţiile ştiinţifice.”

Tiller a scris în lucrarea sa: „Este momentul să formulăm o perspectivă mai largă sau un cadru de referinţă ştiinţific, pentru a descrie natura astfel încât să ţină cont de toate datele disponibile până acum, precum şi să ofere posibilitatea luării în considerare pe viitor a noilor date psiho-energetice într-un mod consistent.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură