McCain propune un nou buget militar de peste 5 trilioane de dolari

Cu câteva zile înainte ca preşedintele ales Donald Trump să fie investit oficial, senatorul John McCain a criticat Administraţia Obama pentru deteriorarea armatei ţării şi a propus un nou buget militar de cel puţin 5 trilioane de dolari pe o perioadă de 5 ani.
John McCain
John McCain (Win McNamee/Getty Images)

La câteva săptămâni după ce a ieşit la iveală că Pentagonul a încercat să îngroape un studiu, pe care el însuşi l-a comandat şi care a dezvăluit o risipă financiară uluitoare în programele Departamentului american al Apărării, senatorul John McCain a propus un nou buget militar care va depăşi cheltuielile propuse de preşedintele Barack Obama cu 430 miliarde de dolari pe durata a 5 ani. Noul buget propus va fi de peste 5 trilioane de dolari. Într-un raport de 33 de pagini numit “Restoring American Power”, McCain a descris propunerile sale ca un început în direcţia reparării “pagubelor produse armatei noastră în ultimii 8 ani” sub Administraţia Obama.

“Preşedintele ales Donald Trump a promis că ‘va elimina complet sechestrul asupra apărării’ şi va ‘prezenta un nou buget pentru reconstruirea armatei noastre’. Acest lucru nu se poate întâmpla suficient de repede”.

“Daunele produse armatei noastre în ultimii 8 ani nu vor fi anulate într-un singur an. Doar oprirea neajunsurilor provocate de tăierile bugetare recente va necesita cea mai mare parte a următorilor 5 ani, ca să nu mai vorbim de creşterile susţinute de fonduri ce vor fi necesare după aceea”, a susţinut McCain.

În cadrul unei evaluări usturătoare a strategiei militare a Administraţiei Obama, McCain a criticat “ipotezele deficitare” care au stat la baza justificării reducerilor substanţiale de cheltuieli militare în ultimii 8 ani şi care au făcut ca armata americană să ajungă într-o situaţie mai dificilă în ceea ce priveşte starea pregătirii şi modernizării ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe