Mazăre speră că după alegeri va scăpa de "hăituiala procurorilor băsişti"

Radu Mazăre
Radu Mazăre (sursa imagine: Facebook)

În opinia lui Radu Mazăre, este hăituit de procurorii "băsişti" de la DNA care au făcut "o obsesie" pentru el. Edilul Constanţei se consideră "o victimă a statului român" şi a decis să sesizeze la Curtea Europeană a Drepturilor Omului abuzurile oamenilor legii şi statului, care nu îi pedepseşte pe aceştia.

Primarul Constanţei a explicat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a ajuns să fie anchetat de două ori pentru aceeaşi faptă, însă acuzaţiile procurorilor sunt diferite. Într-un dosar, edilul a fost trimis în judecată în 2008 de către DNA Bucureşti pentru vânzarea terenului de sub Cazinoul din Mamaia, iar în prezent este urmărit penal de DNA Constanţa pentru vânzarea unei jumătăţi din terenul respectiv, dar acuzaţiile sunt diferite.

"Vreau să vă arăt cum în obsesia lor de a mă prinde cu ceva, pentru că am devenit o obsesie pentru poliţia politică de la DNA, fac nişte încălcări grave şi flagrante ale drepturilor omului, ceva de neimaginat şi am să vă spun şi de ce. (...) Sunt anchetat pentru vânzarea unui teren din zona Cazino Mamaia, de doi procurori de la DNA. Unul, de la Bucureşti, spune că nu aveam voie să vând, celălalt, de la Constanţa, spune că aveam voie să vând. Unul spune că terenul valora 15 milioane de euro, altul spune că valora 5 milioane euro. Şi eu mă apăr în amândouă. Într-unul sunt trimis în instanţă (de şase ani), în altul sunt pus sub urmărire penală", a precizat Mazăre.

Surse judiciare au declarat, însă, pentru EVZ, că în dosarul nou de la Constanţa, edilul este cercetat pentru săvârşirea unor fapte asimilate unor infracţiuni de corupţie, iar singura care se poate pronunţa, în final, asupra acestui caz este instanţa. Iar în ceea ce priveşte dosarul "Retrocedărilor ilegale", acesta nu mai e din 2008 la DNA Bucureşti, pentru că Mazăre este judecat de ceva vreme alături de alţi 36 de inculpaţi la Curtea de Apel Bucureşti pentru retrocedarea ilegală a peste 100 hectare de teren, nu numai pentru cel din zona Cazino Mamaia.

În ciuda acestor lucruri, Radu Mazăre crede că situaţia lui este una specială şi, după ce se va consulta şi cu avocaţii specializaţi în drepturile omului, a anunţat că va depune plângere la CEDO care "s-ar putea să fie admisibilă".

Edilul Constanţei, protagonistul mai multor dosare de corupţie care variază de la vânzări sau retrocedari de terenuri până la clasica luare de mită, este mândru că de 10 ani rezistă în lupta cu "hidra". "E o hidră. Este evident că e vânătoare. Stăteam şi mă gândeam, dar ce or mai avea cu mine? Că ăsta mai are o lună de zile şi pleacă. Zic, acuma cred că e ocupat cu Bercea, nu mai are timp de mine. Dar cred că am devenit o obsesie pentru ei. Pentru că nu au reuşit să mă înfunde, nu au reuşit să mă agaţe cu ceva", a subliniat Mazăre.

Acesta a afirmat de mai multe ori că vinovat pentru toată hăituiala este Băsescu şi procurorii anticorupţie, însă speră ca după alegeri să se termine toată povestea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne