Mazăre: Mă voi descurca onorabil. În puşcăria din Madagascar stăteam în genunchi şi cu mâinile la ceafă

Radu Mazăre
Radu Mazăre (sursa imagine: Facebook)

Proaspăt adus în ţară din Madagascar şi cazat la Rahova, pentru a ispăşi o pedeapsă de 9 ani de închisoare, fostul primar PSD al Constanţei Radu Mazăre a transmis un mesaj opiniei publice, prin avocatul său Lizeta Haralambie, după ce a constatat că persoana sa "suscită în continuare un uriaş interes".

În declaraţia respectivă, fostul edil susţine din nou că a făcut multe lucruri bune, că este nevinovat, şi se plânge că justiţia din România este nedreaptă.

În acelaşi timp, Mazăre transmite că, după ce a făcut puşcărie în Madagascar, "acolo unde apelul deţinuţilor se făcea într-o curte cu pământ şi mizerie pe jos, unde 1.400 de oameni stăteam în genunchi şi cu mâinile la ceafă, fără paturi şi toalete, crede oare cineva că nu o supravieţuiesc în puşcăriile din România?".

Redăm mai jos, integral, mesajul fostului primar:

De peste patru ani nu mai dau declaraţii şi nu mai sunt deloc implicat în viaţa publică sau politică. Cu toate acestea constat că numele meu, viaţa şi persoana mea suscită în continuare un uriaş interes. Nu înţeleg de ce şi nu pot să fiu decât surprins şi impresionat.

În acest context doresc să fac câteva precizări, cu scuze pentru lipsa de modestie: sunt mândru de tot ceea ce am făcut în viaţă, am construit de la zero ziare, radio sau televiziuni atunci când nu eram implicat în politică. Ca primar am construit case pentru tineri şi nevoiaşi, am îmbunătăţit infrastructura şi economia oraşului Constanţa şi, foarte important, am reconstruit staţiunea Mamaia, pe care am scos o din praf, ruine şi anonimat, făcând-o celebră. Şi lista poate continua pe o pagină întreagă. Şi în Africa când am ajuns am procedat la fel: am construit un resort într-o junglă sălbatică, doar cu localnici inimoşi, fără utilaje şi facilităţi.

Desigur, am făcut în viaţa mea şi greşeli, ca orice om, dar n-am făcut rău intenţionat niciodată, nimănui, fiind şi un om cu frica lui Dumnezeu.

Văd că foarte mulţi vorbesc despre condamnarea mea de 9 ani şi a celorlalţi oameni din acest dosar, care este în opinia mea şi a avocaţilor una absolut nedreaptă şi revoltătoare.

Pe fondul acestui dosar, la Curtea de Apel Bucureşti, pe parcursul a 8 ani de proces, a 106 termene şi a 5 judecători schimbaţi, s-au realizat de către instanţă două expertize judiciare – mamut . Una de evaluare imobiliară şi una topografică. Ambele expertize au evidenţiat un prejudiciu zero, demolând raportul DNA-ului făcut în acest sens. Aşa se face că la finalul judecăţii la Curtea de Apel au fost zeci de achitări în dosar iar eu am fost condamnat cu suspendare, ca să fie ceva.

În apel însă, la ÎCCJ, „celebrul şi temutul” judecător Ionuţ Matei, pus cu mâna preşedinte de complet în mod nealeatoriu, cunoscut ca un apropiat şi un bun executant al sistemului securist reînviat în ultimii ani în România, m-a condamnat, în doar 3 termene, la 9 ani de puşcărie. Cum? Foarte simplu:

− 1. a înlăturat expertizele judiciare neutre realizate de instanţa de fond şi s-a bazat numai pe rapoartele acuzatorului, adică ale DNA− 2. fără probe noi, le-a reinterpretat pe cele existente deja.

Trebuie adăugat că în dosarul ANRP 1, dosar similar cu al meu, în motivarea achitării inculpaţilor de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se scria că nu pot răspunde membrii comisiei de retrocedare pentru valorile din expertizele realizate de către evaluatori autorizaţi în cazul retrocedărilor. Adică, invers de cum s a apreciat în dosarul meu!!!

Toate considerentele de condamnare a mea sunt clar împotriva jurisprudenţei şi deciziilor CEDO de până acum, dar, sigur, până voi ajunge să fiu judecat acolo voi face puşcărie. Ca şi în cazul primarului Mircea Gutău!

Eu consider că nu asta este justiţie. E doar o bătaie de joc!

După ce am făcut puşcărie în Madagascar, acolo unde apelul deţinuţilor se făcea într-o curte cu pământ şi mizerie pe jos, unde 1.400 de oameni stăteam în genunchi şi cu mâinile la ceafă, fără paturi şi toalete, crede oare cineva că nu o supravieţuiesc în puşcăriile din România?

Mă voi descurca onorabil şi demn!

Amintirile şi iubirea nu mi le poate lua nimeni!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne