Mazăre, din Madagascar: "Vina mea este una singură: am fost un lider incontrolabil pentru Servicii"

Condamnat la 6 ani şi jumătate de închisoare pentru fapte de corupţie, Radu Mazăre se pretinde, din Madagascar, "o ţintă permanentă a Poliţiei Politice din România."
Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

Nemulţumit că judecătorii de la Tribunalul Constanţa l-au condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni de abuz în serviciu într-un dosar vizând vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate, fostul primar PSD al Constanţei transmite din Madagascar că singura sa vină este că a fost un lider neaservit şi incontrolabil pentru Servicii, ca atare o ţintă permanentă a Poliţiei Politice din România!" şi se felicită că a plecat din ţară.

"Mă felicit că am plecat (...) Asta-i ţară? Asta-i justiţie? Asta-i dreptate?", scrie Mazăre în comunicatul de presă remis de gândul.info.

Comunicatul integral transmis de Radu Mazăre din Madagascar:

Comunicat

Astăzi am fost condamnat de tribunalul Constanţa la un total de 6,6 ani de puşcărie cu executare pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu.

Sunt uluit şi consternat de sentinţa nedreaptă data de judecător.

Nu reuşesc să înţeleg, la prima acuzaţie, cum este posibil ca pentru aceeaşi presupusă infracţiune de abuz (vânzarea sub-evaluată a terenului aferent Cazino Mamaia) să fiu achitat de Curtea de Apel Bucureşti (sentinţa numărul S.P.148/FI/10.07.2017) şi să fiu condamnat la 4,6 ani de puşcărie de Tribunalul Constanţa (S.P.253/16.05.2018)? Repet, aceeaşi acuzaţie, acelaşi teren, însă în două dosare diferite, o instanţa mă achită în dosarul numărul 6536/2/2008 la Curtea de Apel Bucureşti şi alta mă condamnă în dosarul 2310/118/2015 la Tribunalul Constanţa. Aşa cum mi s-a părut halucinant faptul că DNA mi-a făcut 2 dosare cu acelaşi subiect, contrazicând principiile de drept, aşa mi se pare şi acum halucinant să am 2 sentinţe opuse tot pe aceeaşi infracţiune cu acelaşi subiect!

Dosarul de la Tribunalul Constanţa unde am luat această condamnare este public, poate fi consultat oricând, şi oricine poate constata că toţi funcţionarii primăriei, consilierii locali şi evaluatorii implicaţi în vânzarea respectivelor terenuri au declarat că procedura vânzării a fost cea legală, şi-au asumat-o, începând de la adoptarea hotărârii de Consiliu Local şi până la notar, fără ca eu să fi intervenit în derularea ei. Primarul semnează ultimul pe documente, obligat de lege să ducă la îndeplinire hotărârile Consiliului Local. Nu Primarul vinde, ci Consiliul Local, nu Primarul le evaluează, ci evaluatorul profesionist acreditat.

În cazul celorlalte două abuzuri, situaţia este identică: primarul nu a influenţat pe nimeni, nu a impus nimănui nimic, nu a primit şi nu a cerut nimic. Şi totuşi sunt acuzat şi condamnat pentru presupusa subevaluare făcută de nişte evaluatori profesionişti!

În fapt, spun ce am mai spus, vina mea este una singură: am fost un lider neaservit şi incontrolabil pentru Servicii, ca atare o ţintă permanentă a Poliţiei Politice din România!

În atare situaţie concluzia mea personală este una singură: mă felicit că am plecat dintr-o ţară în care justiţia poate şi achita şi condamna o persoană în acelaşi timp, pentru exact aceiaşi acuzaţie, cu acelaşi obiect, dar în două dosare diferite!

Asta-i ţară? Asta-i justiţie? Asta-i dreptate?

Radu Ştefan Mazăre

16.05.2018

Madagascar

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni de abuz în serviciu într-un dosar vizând vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate. Decizia nu este definitivă şi este pronunţată în lipsa lui Mazăre, aflat în prezent în Madagascar.

Reamintim că fostul primar PSD a plecat din ţară încă din 2017, în timp ce avea mai multe dosare pe rol. Mazăre a părăsit liniştit România deşi era sub control judiciar, pentru a-l informa ulterior pe ofiţerul de caz că a ajuns în Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

Radu Mazăre este judecat în mai multe dosare iar în iulie 2017, fostul primar a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat de retrocedare ilegală de terenuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne