Mazăre dezlănţuit: "Justiţia e condusă de Servicii şi Băsescu. Dacă ajung la putere, rad tot"

Crin Antonescu, Radu Mazăre, Victor Ponta, la mitingul de protest organizat de USL
Crin Antonescu, Radu Mazăre, Victor Ponta, la mitingul de protest organizat de USL (Epoch Times România)

Procurorii anticorupţie urmează ordinele şefilor SRI şi se comportă ca Securitatea dinainte de 1989, a fost reacţia primarului Radu Mazăre la doar câteva ore după ce preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de poliţişti pentru a fi dus la o audiere la DNA.

Primarul Constanţei a declarat la Realitatea TV că Nicuşor Constantinescu are probleme de sănătate, nu este vinovat şi este de fapt victima procurorilor care fac dosare la ordin.

„Aşa ceva nu îmi puteam imagina, atâta ticăloşie, fără suflet şi fără Dumnezeu, nu îmi puteam imagina. Nicuşor Constantinescu are un diagnostic medical foarte, foarte grav, confirmat de analize medicale făcute acum două săptămâni în Germania. Avocatul lui a fost la procuror acum două zile, i-a arătat rezultatele şi i-a spus că Nicuşor Constantinescu urmează să plece în SUA să facă o intervenţie chirurgicală. Procurorul a modificat în ordonanţa de interdicţie de astăzi că Nicu s-a dus la Ambasada Americii să-şi ia viză ca să fugă”, a declarat Radu Mazăre pentru Gândul.

Astfel, procurorii i-au interzis şefului CJ Constanţa să părăsească ţara, acesta din urmă anunţând că va depune o plângere penală împotriva procurorilor. Mazăre a subliniat că este „o chestiune de viaţă şi de moarte” şi că intervenţia chirurgicală trebuie să fie făcută în maxim o săptămână.

„Păi, bă, nenorociţilor, nu suntem de ani de zile fugăriţi de procuratură şi târâţi prin procese? Fugeam de o mie de ori dacă ne-ar fi fost frică! Acuzaţiile din dosar sunt caraghioase, nu e acuzat că a luat ciubuc, ci că a făcut perdele forestiere. Va ataca în instanţă ordinul, dar vedem ce termene i se dau, motivaţia este ridicolă, s-a dus să-şi ia viză. Păi, el le-a spus. De ce să fugă, pentru trei pomi, păi Nicu este într-un dosar în care procuratura ne acuză de sute de milioane de euro”, a explicat Radu Mazăre.

Social-democratul a susţinut că „fosta Securitate este acum procuratura”. Mazăre a făcut acuzaţii care îl vizează în mod direct pe Traian Băsescu şi conducerea SRI.

„Ţara este condusă de un sistem de securişti şi de sisteme de represiune de zece ori mai mari ca pe vremea lui Ceauşescu, cu cheltuieli de cincizeci de ori mai mari. Din păcate, Revoluţia ne-a fost furată de securişti, care au penetrat toate sistemele şi care controlează tot, inclusiv procurorii. Procurorii acţionează la ordinul serviciilor. Da, ne referim la SRI. Serviciile sunt subordonate lui Băsescu. Eu nu ştiu ce conduce Maior la SRI. Eu ştiu că serviciile sunt subordonate preşedintelui. Nu ştiu ce putere are Maior acolo, eu ştiu că SRI-ul îl conduce Coldea. Neoficial, toată ţara este condusă de servicii”, a acuzat Mazăre.

Edilul susţine că tot sistemul judiciar este "impregnat de ofiţeri sub acoperire sau de oameni controlaţi de serviciile din România".

"Eu nu vorbesc nici de Ponta, nici de nu ştiu cine. Ferească Sfântul să iau eu puterea în ţara asta", a avertizat Mazăre. "Prima lege pe care o fac e să nu mai existe ofiţeri sub acoperire. Reduc bugetul ca pe vremea lui Ceauşescu. Nu avem nevoie", a adăugat primarul Constanţei.

Întrebat de ce USL nu schimbă această situaţie, pesedistul a replicat că: „USL nu schimbă nimic, pentru că probabil nu poate, nu ştiu de ce USL nu schimbă, eu nu sunt nici prim-ministru, nici şef de stat. Dar dacă cumva voi fi, rad tot. Nu ştiu dacă ministrul Justiţie poate schimba această încrengătură de la procuratură şi care este controlată de servicii. Nu ştiu ce putere are USL să schimbe lucrurile acestea, nu ştiu ce putere nu are, dar să-i ferească sfântul să ajung eu la putere pe toţi ăştia din servicii. Eu nu sunt USL, eu sunt Mazăre”.

Primarul Constanţei a amintit de chestiunea creditului luat de fiica preşedintelui Ioana Băsescu şi a atras atenţia că în această chestiune "nu s-a sesizat nimeni".

"Faceţi paralelă, dacă acţionează sau nu la ordin. Eu am 20 de dosare în care s-au autosesizat procurorii la ordin. La Băsescu nu, deşi e de notorietate", a declarat Mazăre.

Consiliul Judeţean Constanţa a declarat, într-un comunicat de presă, că acţiunile recente fac parte dintr-un războiul politic pe care „DNA-ul condus de Traian Băsescu îl duce împotriva oamenilor politici ai USL”. Totodată, Nicuşor Constantinescu cere Parlamentului desfiinţarea „prin lege” a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Dosarul Constantinescu

Procurorii DNA, Serviciul teritorial Constanţa, au început urmărirea penală faţă de Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-au reţinut şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, se precizează într-un comunicat remis de DNA.

Din Rezoluţia procurorilor DNA a reiese că "există date şi indicii temeinice potrivit cărora, învinuitul Constantinescu Nicuşor Daniel şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)".

Constantinescu a fost adus miercuri la sediul DNA cu mandat de aducere, pentru a fi supus audierilor, după ce acesta fusese citat de mai multe ori la sediul DNA, însă a refuzat să se prezinte. Şeful CJ Constanţa a fost ridicat din faţa sediului Consiliului Judeţean, el încercând să li se opună anchetatorilor, scrie Gândul. După audieri, acesta a declarat că procurorii DNA au sărit pe el şi au scos cătuşele deşi nu a primit vreo citaţie să se prezinte la DNA.

„Au sărit pe mine, facem lupte greco-romane şi circ, doar să fie cineva în evidenţă. Era de ajuns să fiu citat, să vin cu avocatul. Nu este anticorupţie să pui salcâmi şi livezi, acele hotărâri sunt în vigoare nu au fost atacate de niciun prefect, că regia de drumuri nu e un SRL privat. Păi ce achiziţii, dacă regia de drumuri a luat sămânţă şi a plantat pomi. Mi s-a spus că Curtea de Conturi a făcut o plângere către DNA Constanţa”, a declarat Nicuşor Constantinescu.

Şeful CJ a subliniat că va depune o plângere penală împotriva procurorilor care l-au dus la audieri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne