Instanţa a decis: Radu Mazăre va rămâne la "Beciul Domnesc"

Radu Mazăre
Radu Mazăre (sursa imagine: Facebook)

UPDATE. Completul de divergenţă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, că fostul edil acuzat de corupţie, Radu Mazăre, va sta încă 30 de zile în arest preventiv.

* * *

Rămas simplu cetăţean după ce şi-a dat demisia din toate funcţiile ocupate, Radu Mazăre aşteaptă cu emoţie decizia Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie privind prelungirea, sau nu, a şederii sale la "Beciul Domnesc". Completul de judecată nu a ajuns însă la un consens în cazul fostului edil de la malul mării.

Potrivit informaţiilor furnizate de B1 TV, preşedintele completului a opinat că Radu Mazăre ar trebui cercetat în arest la domiciliu, însă magistratul celălalt a susţinut cercetarea acestuia în stare de arest preventiv. Astfel că un al treilea magistrat a fost chemat să încline balanţa.

Decizia instanţei va fi dată joi în jurul orei 13.00, când fostul edil acuzat că a luat mită de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii, va ajunge în faţa magistraţilor pentru a-şi susţine din nou punctul de vedere.

Radu Mazăre a fost arestat în data de 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese.

Fostul primar PSD este acuzat că a solicitat şi primit aproximativ 9 milioane de euro de la reprezentanţii a doua societăţi comerciale în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Mai multe despre dosarul lui Radu Mazăre puteţi citi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne