Mazăre a sfidat Înalta Curte şi a indus opiniei publice un sentiment de zădărnicie a actului de justiţie [motivare]

Cu nu mai puţin de opt dosare penale pe numele său, fostul primar roşu de la malul mării, Radu Mazăre a fugit în Madagascar, motivând că ar fi o victimă a aşa-zisului "stat paralel". În replică, instanţa a emis un mandat de arestarea în lipsă pe numele său, iar dacă luni decizia devine definitivă, fostul edil poate fi dat în urmărire internaţională.
Radu Mazăre
Radu Mazăre (sursa imagine: Facebook)

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au explicat motivele pentru care au luat decizia de a emite un mandat de arestare în lipsă pe numele fostului primar Radu Mazăre care a fugit în Madagascar.

"Radu Mazăre a indus în eroare şi, mai apoi, a sfidat Înalta Curte, reuşind totodată să inducă în opinia publică un sentiment de slăbiciune a statului român şi de zădărnicie a actului de justiţie, care tinde să se amplifice, având în vedere alte cazuri notorii de sustragere a unor inculpaţi de sub puterea unor măsuri preventive ori de la executarea pedepsei.

Acesta a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile prevăzute de lege, neprezentându-se nici la sediul Biroului de Supravegheri Judiciare, conform graficului de supraveghere stabilit de această instituţie, şi nici la termenul de judecată în faţa instanţei de judecată", arată Înalta Curte, în motivarea citată de Digi24.

Printre inculpaţii care au fugit din ţară se numără fostul deputat Sebastian Ghiţă, afaceristul Puiu Popoviciu, fratele lui Mazăre şi fosta şefă DIICOT Alina Bica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne