May “atârnă de un fir”. Firmele ar trebui să se pregătească pentru premierul Corbyn, avertizează o firmă influentă din City

Premierul britanic Theresa May
Premierul britanic Theresa May (THIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images)

Companiile au fost înştiinţate că premierul britanic Theresa May “atârnă de un fir” şi că ar trebui să fie pregătite pentru un guvern Jeremy Corbyn, potrivit Daily Mail.

Sfatul a fost dat de o firmă de trading influentă din Londra, care a avertizat că preluarea puterii de laburişti ar fi un “scenariu de coşmar” pentru lira sterlină.

CME Group, o companie americană pe piaţa financiară ce deţine un birou major în City of London, a emis avertismentele într-o şedinţă ce a avut loc luna trecută, în toiul scandalului privind hărţuirile care mătură Westminster.

Avertismentul a fost făcut după ce May a pierdut doi miniştri din cabinet într-un interval de o lună, iar discuţiile privind Brexitul întâmpină dificultăţi.

Mulţi din Westminster consideră că Damian Green, vicepremierul de facto, va fi următorul de pe listă care va cădea.

Ministrul Sănătăţii, Jeremy Hunt, i-a avertizat duminică pe susţinătorii extremişti ai Brexitului că, în cazul în care ei o îndepărtează pe May din cauza compromisurilor pentru Brexit, guvernul ar putea cădea.

În notificarea CME, Erik Norland, directorul executiv al grupului şi economist de top, afirmă că guvernul “suportă consecinţele acuzaţiilor privind comportamentul indecent din cadrul Parlamentului britanic”.

“De la pierderea majorităţii parlamentare în iunie 2017, Partidul Conservator al premierului Theresa May a atârnat de un fir, fiind sprijinit de partenerul de coaliţie, Partidul Unionist Democrat al Irlandei de Nord”, a precizat el.

“Ţinând cont de fragilitatea guvernului actual, pieţele probabil ar trebui să se gândească cu atenţie la următorul premier şi la potenţialul impact asupra economiei şi monedei britanice. De la alegerile din luna iunie, Partidul Laburist a obţinut un mic, dar consistent, avantaj în sondaje.

“Când vor avea loc noi alegeri, s-ar putea înregistra cu uşurinţă o majoritate laburistă sau un parlament în care nimeni nu deţine o majoritate absolută”.

După revizuirea declaraţiilor publice ale lui Corbyn, Norland a afirmat: “Corbyn intenţionează să crească impozitul pe venituri şi să autorizeze Banca Angliei să finanţeze în mod direct cheltuielile pentru infrastructură, în loc să cumpere obligaţiuni în timpul relaxării cantitative sau să extindă masiv cheltuielile publice.

“În cazul în care Marea Britanie are parte de un Brexit dur după o victorie a laburiştilor, s-ar putea ca ţara să se transforme într-o economie mai socialistă, controlată la nivel central – o economie care se întâmplă să fie în afara UE. Acesta este coşmarul pentru lira sterlină: dacă evenimentele scapă de sub controlul lui May şi discuţiile pentru Brexit rămân paralizate mai departe, atunci această situaţie va intensifica presiunea asupra lirei sterline”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe