Max, eroul blănos al Armatei Române, îngropat cu onoruri militare

Imagini înmormântare
Imagini înmormântare (Facebook)

Îngropat ca un adevărat erou, cu onoruri militare, Max câinele Armatei Române şi-a luat rămas bun de la camarazii săi şi de la cei care l-au iubit şi îngrijit pe parcursul lungilor luni de boală.

Pe ultimul drum a fost condus de comandantul unităţii de care aparţinea, de militarii Grupului 2 EOD şi de cei care îi vor precede la datorie, 3 câini antrenaţi ca şi Max pentru teatrele de operaţiuni militare. Alături de el au fost şi oamenii care l-au îndrăgit şi care i-au fost aproape.

Până şi vremea de afară şi-a exprimat regretul pentru pierderea atât de devreme a celui care a fost eroul ce a câştigat încrederea militarilor cărora le-a salvat viaţa în nenumărate operaţiuni din Afganistan şi a atras simpatia civililor care l-au admirat la diferite activităţi publice.

Max avea numai 6 ani, fusese diagnosticat cu dirofilarioză, iar după multe luni, a pierdut lupta în faţa bolii cumplite de care suferea. Clasat de Armata Română, aceştia neavând un program care să permită îngrijirea câinilor de serviciu în astfel de cazuri, Max a fost preluat în custodie de o iubitoare de animale, care l-a îngrijit şi tratat până în ultima lui clipă.

Colegii săi de la Forţele Terestre au ţinut şi un mic elogiu la mormântul lui Max, amintind că “inteligenţa, capacitatea lui de învăţare, abilităţile naturale, au atras atenţia şi colegilor americani”. Şi Sorina Hanea, cea care l-a îngrijit în lunile grele de boală, a declarat că “a fost un câine foarte bun, structura lui interioară era aproape umană”.

Cel care i-a fost instructor şi prieten i-a lăsat un ultim mesaj: "A fost partenerul meu de luptă şi prietenul meu cel mai bun. Va rămâne mereu în sufletul meu. Rămas bun, prieten drag", plutonier major Valentin Roşioară.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.