Matei Dobrovie: Plahotniuc lansează mai mulţi candidaţi de dreapta, doar să nu ajungă Năstase în turul doi

Binomul Dodon-Plahotniuc care funcţionează foarte bine în Moldova, îşi va împărţi printr-o înţelegere candidaţii la locale, după ce va elimina candidatul forţelor anti-oligarhice din turul unu, consideră deputatul USR.
Matei Dobrovie (USR)
Matei Dobrovie (USR) (Epoch Times România)

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, intenţionează, în opinia deputatului român USR Matei Adrian Dobrovie, la fel ca la alegerile prezidenţiale, să lanseze mai mulţi candidaţi de dreapta pentru a polariza votul, scopul final fiind ca Andrei Năstase, candidatul comun al Platformei DA, Partidului Acţiune şi Solidaritate şi Partidului Liberal Democrat, să nu ajungă în turul doi.

Politicianul român consideră că acest scenariu este tras la indigo după cel de la alegerile prezidenţiale, ”candidaţii iepuraşi” având acelaşi rol. Acesta a mai specificat că voit sau fără de voie, la prezidenţiale a fost Iurie Leancă, iar acum sunt Valeriu Munteanu şi Constantin Codreanu.

”Nu putem să nu observăm şi un alt lucru. Traian Băsescu şi ceilalţi lideri ai clonei PMP din R. Moldova nu-l pomenesc deloc pe Vlad Plahotniuc. Fostul preşedinte al României spune că nu-l interesează persoana care conduce cam toate instituţiile de peste Prut, prin urmare nu-l interesează sistemul oligarhic, nu-l interesează corupţia, sărăcia, problemele cetăţenilor. Interesant este că nici pe domnul Plahotniuc nu par să-l deranjeze deplasările şi discursurile domnului Băsescu în toată Republica Moldova”, a scris Matei Dobrovie pe pagina sa de socializare.

Totodată, deputatul român a menţionat că problema este că, volens nolens, unioniştii de la Partidul Liberal şi de la Partidul Unităţii Naţionale ar face jocul lui Plahotniuc la alegerile locale, nici măcar nu au venit cu un candidat comun.

”Odată eliminat candidatul forţelor anti-oligarhice din turul unu, ar rămâne în cursă Silvia Radu, ”independenta” susţinută cu bani şi televiziuni de PD, şi candidatul socialiştilor, Ion Ceban. Iar aici lucrurile se simplifică: Binomul Dodon-Plahotniuc, care funcţionează foarte bine, îşi va împărţi printr-o înţelegere candidaţii. Unul va fi susţinut pentru Primăria Bălţi, iar doamna Radu va rămâne în Chişinău”, a adăugat Dobrovie.

În context, parlamentarul român a ţinut să sublinieze că Silvia Radu este consiliată, ”pur întâmplător desigur”, de un fost consilier de stat al preşedintelui Băsescu, Cristian Hriţuc, care îl lăuda pe Plahotniuc pentru discursul ţinut la New York. ”Mai merită semnalat încă un aspect pe axa România - R. Moldova. Ziarul unionist ”Timpul” îl laudă pe Plahotniuc şi-i atacă furibund pe Maia Sandu şi Andrei Năstase. Vă las pe voi să trageţi concluziile şi să faceţi conexiunile”, a conchis deputatul USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe