Matei Dobrovie: Plahotniuc încearcă cu disperare să împiedice PAS şi PPDA să participe la parlamentare

Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

În contextul desecretizării de către Parlamentul Republicii Moldova a unui raport privind activitatea fundaţiei „Open Dialog”, deputatul român Matei Dobrovie consideră că liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, se pregăteşte să oprească Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) condus de Maia Sandu şi Platforma Demnitate şi Adevăr, condusă de Andrei Năstase, să participe la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, acţiune anticipată de Dobrovie cu o lună în urmă.

„Fiind conştient că nu are nicio urmă de credibilitate în faţa cetăţenilor Republicii Moldova pentru a fi ales la următoarele alegeri parlamentare, Plahotniuc inventează un ”caz de trădare naţională” la adresa liderilor opoziţiei cu adevărat pro-europene de la Chişinău: Maia Sandu - Partidul Acţiune şi Solidaritate - şi Andrei Năstase - Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr. Prin acest raport, se încearcă cu disperare împiedicarea opoziţiei să participe la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019”, se arată într-un mesaj al parlamentarului român publicat pe pagina de socializare.

Totodată, acesta a ţinut să menţioneze că puterea oligarhică de la Chişinău a profitat în cel mai josnic mod de o decizie a guvernului polonez de a-i interzice co-fondatoarei Fundaţiei „Open Dialogue”, Ludmila Kozlowska, să intre pe teritoriul Poloniei.

„Activistei ucrainene Ludmila Kozlowska i se aduc acuzaţii nefondate şi neadeverite doar pentru că a fost prea vocală pe subiecte precum statul de drept şi legile justiţiei din Polonia”, a punctat Dobrovie.

Potrivit deputatului român, motivul pentru care puterea oligarhică de la Chişinău a început o ofensivă absurdă împotriva lui Andrei Năstase şi a Maiei Sandu se datorează faptului că cei doi au participat la un eveniment al Fundaţiei Open Dialogue, unde a fost abordată şi situaţia reală a democraţiei din Republica Moldova.

Ulterior, autorităţile de la Chişinău au înfiinţat o comisie de anchetă parlamentară, care s-a desfăşurat cu uşile închise, iar luni, 17 decembrie, s-a publicat un raport oficial prin care se pomenesc fapte penale precum fraudă financiară şi trafic de arme.

Acesta a mai specificat că de la Guvernul României nu mai există nicio speranţă că este capabil să oprească aceste atacuri la adresa opoziţiei cu adevărat pro-europene de la Chişinău, ultima speranţă fiind la Uniunea Europeană şi SUA, care şi-au asumat obiectivul de democratizare şi europenizare a Republicii Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe