Matei Dobrovie: Participarea PAS şi PPDA la reglarea conturilor dintre Plahotniuc şi Dodon, o greşeală fatală

După ce a fost salvată de Plahotniuc cu ajutorul lui Dodon, acum Moldova trebuie salvată de Dodon cu ajutorul oamenilor lui Plahotniuc? Este fals, consideră Dobrovie.
Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

„Regimul Dodon se prăbuşeşte la Chişinău, dar cine şi cum îl va înlocui?”, se întreabă deputatul român Matei Dobrovie, specificând că Guvernul-marionetă pro-rus condus de aşa-zisul tehnocrat Ion Chicu a rămas fără majoritate în Parlament după ce mai mulţi deputaţi democraţi şi un socialist au trecut la grupul Pro Moldova condus de Andrian Candu şi la Partidul Şor.

Totodată, a menţionat parlamentarul de la Bucureşti, la Chişinău disperarea e maximă, având în vedere că deputaţii socialişti au trecut la ameninţări, sechestrări faţă de Ştefan Gaţcan, un fost coleg plecat la Pro Moldova, şi în final l-au forţat să renunţe la mandat.

„În paralel, criza pandemică se adânceşte, guvernul s-a dovedit total incompetent şi incapabil să ţină sub control lucrurile, sistemul sanitar e în prag de colaps, reformele lipsesc cu desăvârşire. Agonia regimului Dodon este totală, dar la întrebarea cum poate R.Moldova să iasă din acest haos este greu de răspuns”, se arată într-un mesaj al lui Dobrovie pe pagina sa de Facebook.

Mai mult decât atât, deputatul PNL a ţinut să facă referire la comentatorul politic de la Bucureşti Iulian Chifu - acelaşi care până mai ieri îi dădea cu susţinerea regimului Plahotniuc pentru stabilitate şi care, mai nou, s-a reactivat şi scrie că trebuie lăsate la o parte considerentele de moralitate în politică şi e nevoie de o nouă alianţă „pro-europeană” formată din partidele Maiei Sandu, a lui Andrei Năstase, Andrian Candu, finul lui Plahotniuc şi Ilan Şor, fugarul acuzat de furtul miliardului.

„Această ʻsoluţie imoralăʼ - sublinierea îmi aparţine - ar scoate R.Moldova din haos. Cu alte cuvinte, logica ar fi: după ce a fost salvată de Plahotniuc cu ajutorul lui Dodon, acum ţara trebuie salvată de Dodon cu ajutorul oamenilor lui Plahotniuc. Dodon ar fi răul mai mare, Plahotniuc cel mai mic, acceptabil. Nimic mai fals!

Un asemenea compromis făcut doar pentru ca să constitui un guvern de sacrificiu care să organizeze alegerile prezidenţiale în locul Guvernului Chicu ar însemna compromiterea totală pentru PAS şi PPDA, care s-ar alia cu bandiţii cu care s-au luptat în ultimii ani”, se mai arată în mesajul deputatului român.

Dobrovie a mai afirmat că nu există nicio garanţie că un asemenea executiv ar gestiona mai bine criza sanitară şi că Plahotniuc nu va folosi prilejul pentru a prelua controlul asupra tuturor instituţiilor statului aşa cum s-a mai întâmplat.

Pentru a ieşi din actualul haos şi blocaj politic, Moldova are nevoie de alegeri anticipate, consideră parlamentarul român, căci nu se mai poate face alianţe contra-naturii, iar vorba românească „Fă-te frate cu dracu până treci puntea” a dat rezultate dezastruoase la Chişinău.

„Dacă PAS şi PPDA participă la reglarea de conturi dintre Plahotniuc şi Dodon fac o greşeală fatală”, a conchis Matei Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe