Matei Dobrovie: Evenimentul PD din PMAN - un miting propagandistic copiat după cel al PSD-ului din Piaţa Victoriei

Scopul mitingului organizat de Partidul Democrat în centrul Chişinăului cu oameni luaţi cu arcanul, ameninţaţi şi aduşi cu autocare este să ascundă realitatea că regimul de la Chişinău este respins de cetăţeni, a punctat deputatul român.
Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

Manifestaţia de amploare organizată duminică 21 octombrie de conducerea Partidului Democrat (PD) în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, „cu mare fast” după cum a punctat şi deputatul independent, Matei Adrian Dobrivie, nu a fost decât „un miting propagandistic copiat după cel al PSD-ului din Piaţa Victoriei”.

În opinia deputatului român, în ambele cazuri, oamenii de la miting nu au venit de bună voie, ci luaţi cu arcanul, aduşi din ţară cu autobuze, sub ameninţarea că-şi vor pierde locurile de muncă din instituţiile publice şi cu presiuni de la primarii cumpăraţi de PDM.

Acesta a mai menţionat că primarii democraţi sunt „obligaţi” să participe la un exerciţiu de legitimare al unui partid profund ilegitim, care de la 19 deputaţi obţinuţi la alegerile din 2014 a ajuns să controleze majoritatea folosindu-se de mijloace cel puţin netransparente.

„Concluzia principală a acestui miting e că Plahotniuc şi-a propus să devieze Republica Moldova de la parcursul său european. Ca şi în cazul lui Dragnea, nu-i convin criticile venite de la Comisia Europeană legate de corupţie, justiţie şi capturarea statului.

Cel mai nepopular politician care conduce totul în R.Moldova şi partidul său caută modalităţi cosmetice de legitimare internă - prin astfel de mitinguri la care să-şi prezinte aşa-zisele realizări - şi externă, prin vizita lui Erdogan”, se arată într-o postare pe pagina de socializare a deputatului român.

Dobrovie consideră că astefel de manifestaţii au drept scop să ascundă realitatea că regimul de la Chişinău este respins de cetăţeni într-o proporţie covârşitoare şi nefrecventabil pentru europeni şi americani, „dovadă şi sistarea finanţărilor pe fondul invalidării alegerilor de la Chişinău şi al derivei anti-democratice”.

Ce nu înţeleg politicienii avizi de putere precum Plahotniuc şi Dragnea e că astfel de mitinguri artificial aranjate nu le vor aduce legitimare sau simpatie, consideră parlamentarul român, punctând că „din contră! Mitingurile forţate le arată de fapt vulnerabilităţile”.

„Sper că după alegerile parlamentare din februarie 2019, R. Moldova va reveni pe drumul corect, european şi reformator, prin victoria forţelor anti-oligarhice şi cu adevărat pro-europene”, a conchis Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe