Mass media siriană de stat: Două proiectile au lovit ambasada rusă din Damasc

Mai multe proiectile lansate cu mortiere au lovit capitala siriană Damasc, două dintre ele ţintind ambasada rusă şi provocând unele pagube materiale, a anunţat mass media de stat.
Ambasada rusă din Damasc.
Ambasada rusă din Damasc. (Captură Foto)

Agenţia siriană oficială de ştiri SANA a declarat duminică faptul că două proiectile au fost lansate asupra ambasadei ruse din Damasc, unul dintre ele lovind complexul diplomatic iar celălalt căzând în apropiere.

SANA a precizat că cel puţin şapte persoane au fost rănite în atacul lansat asupra unei regiuni rezidenţiale din apropierea ambasadei ruse, însă nu se ştie dacă incidentul are legătură cu atacarea misiunii diplomatice sau este un eveniment separat.

Nu a fost evident cine a fost responsabil pentru atac. Rebelii care luptă împotriva guvernului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, care este susţinut de Moscova, au atacat în trecut ambasada rusă.

SUA şi Turcia, implicate de asemenea în conflictul sirian, susţin diferite grupuri de rebeli în Siria, în timp ce Rusia şi Iranul îl susţin pe Assad.

Grupul jihadist Statul Islamic s-a alăturat, la rândul său, conflictului şi împotriva lui luptă celelalte grupuri combatante.

Anterior în aceeaşi zi, o bombă a explodat în apropierea unui spital în oraşul nord-vestic controlat de rebeli Idlib, rănind cinci persoane, inclusiv cel puţin doi copii, conform grupului Apărarea Civilă Siriană, cunoscut şi sub numele de Căştile Albe.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe