Masivul Mont Blanc face din nou victime

Poză din aer a Vârfului Mont Blanc, Alpii francezi.
Poză din aer a Vârfului Mont Blanc, Alpii francezi. (PHILIPPE DESMAZES / AFP / Getty Images)

În dimineaţa zilei de miercuri, au fost descoperite cadavrele a cinci alpinişti, cu vârste cuprinse între 27 şi 45 de ani, dispăruţi de marţi seară pe Mont Blanc.

Alpiniştii făceau parte dintr-un grup de şase persoane, dintre care o femeie şi un ghid. Ei au plecat de la adăpostul Argentière pentru o ascensiune pe Aiguille d'Argentiere, situat în partea franceză a masivului Mont Blanc. Dar în această zonă, marţi a fost vreme rea şi a nins.

Grupul încerca să ajungă pe Aiguille d'Argentière, situat la 3.901 metri înălţime. Acest lucru a fost confirmat de Jean-Marc Peillex, primarul din Saint-Gervais, oraşul de la poalele celui mai înalt munte din Europa.

Echipele de salvare continuă să-l caute pe cel de-al şaselea alpinist. Managerul refugiului d'Argentiere (2.771 metri), de unde a plecat grupul marţi dimineaţă, a fost cel care a dat alarma, solicitând ajutoare, atunci când a observat că aceştia nu s-au întors.

"Ghidul este foarte experimentat - spune managerul - dar ieri (marţi -n.r.) au fost căderi masive de zăpadă, care ar fi putut cauza un accident. Grupul trebuia să se întoarcă marţi după-amiază. Din păcate, reţeaua de telefonie mobilă nu acoperă toată zona şi, prin urmare, nu am reuşit să rămânem în contact cu ei. Aşadar, am dat alarma pentru sosirea echipelor de salvare ".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe